Educație

Teama, emotie si sinceritate la Spectacolul Labirint

Iulia Nicolaie
13 apr 2009 927 vizualizări
Proiectul reprezinta o colaborare intre Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia si Asociatia Epsilon III, impreuna cu liceele Spiru Haret si Al. I. Cuza

Spectacolul de teatru experimental "Labirint" s-a intors la Focsani, iar focsanenii dornici de experiente noi au putut incerca emotii inedite si stari contradictorii pe masura ce au trecut prin toate etapele itinerariului de aproximativ 25 de minute. Traseul incepe prin calatoria alaturi de o ghicitoare, care ii conduce pe participanti la o sala de jocuri, iar mai apoi acestia trebuie sa o urmareasca pe tinara Otilia prin parc, de unde sint condusi catre o rascruce, iar simbolul pe care il vor alege le va pecetlui si traseul. De-a lungul calatoriei, spectatorul trece prin diverse emotii, fiind privat la inceput de simtul vizual si in acelasi timp coplesit de catre celelalte simturi, fiind inconjurat de zgomote diferite si foarte intense. Mai apoi, trecerea se face de la starea de teama si nesiguranta, la cea de emotie actoriceasca, intrucit spectatorul se trezeste brusc in postura de protagonist aflat sub lumina reflectoarelor. Momentul de maxima sinceritate al itinerariului este atins de "calator" cind ajunge la spovedanie, fiind nevoit sa scoata la iveala demonii care il tulbura, pentru ca mai apoi sa le faca fata pe un traseu intortocheat, intunecat, plin de obstacole si de mesaje care mai de care mai complicate si pline de intelesuri. Spre finalul drumului, jocul spinzuratoarea creeaza un nou lant de emotii, perspectiva esecului fiind infricosatoare. Descoperirea iesirii se transforma si ea intr-un joc asemanator cu cel al descoperirii comorilor ascunse. Toti cei care au avut curiozitatea de a participa la acest proiect s-au declarat incintati de ceea ce au experimentat. Spectacolul de simbata a avut tema "Enigma Otiliei" si a fost organizat de catre Teatrul "Mr. Gh. Pastia", impreuna cu Asociatia Epsilon III din Bucuresti. In acest proiect s-au implicat trup si suflet elevii si profesorii de la Colegiul National "Al. I Cuza" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret". "Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, intitulat "Tineret in actiune", realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Procesul creativ este foarte important si de fiecare data spectacolul este diferit. Dorim ca treptat sa atragem si alte licee, iar la proiect sa participe atit elevii cit si profesorii mai tineri", ne-a spus Lucian Branea, unul dintre organizatori. Spectacolul Labirint, la care prim participant a fost Liceul Pedagogic "Spiru Haret", va reveni in octombrie la Focsani. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.