Educație

Profesorii ameninta cu inghetarea anului scolar

Iulia Nicolaie
20 mar 2009 1202 vizualizări
Vom ajunge pina la boicotarea examenelor nationale si chiar la inghetarea anului scolar , a afirmat Paulina Roscan, liderul FEN Vrancea

Luni, 24 martie, membrii Cartel Alfa vor picheta sediul Prefecturii in intervalul orar 11.00 - 13.00, intrucit considera ca fiind inacceptabile propunerile guvernamentale referitoare la diminuarea veniturilor salariale ale bugetarilor. Acestia spun ca unele masuri propuse de guvern diminueaza salariile de incadrare ale anumitor categorii de bugetari, iar altele isi propun desfiintarea sistemului de apreciere si departajare prin salarii de merit si premii anuale. "La proteste vor participa toate organizatiile sindicale din Cartel Alfa, adica si reprezentanti ai primariei, jandarmeriei sau politiei. La actiune vor participa doar liderii de sindicat si membrii din orasul Focsani, care nu au ore in respectivul interval orar. Preconizez ca vor fi in jur de 30 - 40 de persoane. Daca protestele de luni nu vor avea efectul scontat vom boicota tezele cu subiect unic si vom ajunge pina la boicotarea examenelor nationale si chiar la inghetarea anului scolar", a declarat liderul Federatiei Educatiei Nationale (FEN) Vrancea, Paulina Roscan. Si in plan national FEN si-a exprimat nemultumirea in privinta nerespectarii acordarii unor drepturi precum salariul de merit, premiile ce pot fi primite in cursul anului, indemnizatiile de conducere si posibilitatea angajatorului de a lua masuri administrative pentru incadrarea in bugetul alocat. "în perioada imediat urmatoare birourile executive ale celor patru federatii reprezentative din invatamint vor decide masurile de protest fata de neaplicarea legii privind majorarile salariale si fata de politica de diminuare a salariilor angajatilor din educatie, actiuni care pot merge pina la greva generala si blocarea examenelor nationale", a declarat secretarul general FEN, Constantin Ciosu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.