Educație

Economistii s-au transformat in Gardienii Mediului

Iulia Nicolaie
13 mar 2009 1250 vizualizări
Acestia au plantat ieri in zona Cringului Petresti 150 puieti de pin u scolarii interesati de protectia mediului se pot inscrie la concursul national Gardianul Mediului

Elevii Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu si citiva politicieni s-au gindit la binele mediului inconjurator si s-au apucat de treaba. Acestia au plantat ieri 150 de puieti de pin, oferiti de Directia Silvica Focsani. "Incercam sa-i sensibilizam pe cei care au taiat si au uitat sa mai si planteze", a declarat comisarul-sef al Garzii de Mediu, Petrica Nitu. Plantarea puietilor a avut loc in zona adiacenta satului Petresti, iar la activitate au mai participat vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, subprefectii Ion Oprea si Sorin Hornea si directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Paul Mihai Giurca. "Daca fiecare dintre noi sadeste un pom atunci cind trebuie, putem sa salvam judetul de tot ce inseamna efectele negative provocate de unii factori nocivi", sustine subprefectul Ion Oprea. Tot pentru a promova atitudinea eco, reprezentantii Garzii Nationale de Mediu organizeaza un concurs pentru iubitorii de natura, intitulat "Gardianul Mediului", care se desfasoara in perioada 12 martie-12 mai, la care pot participa elevii din clasele I-XII. Probele competitiei sint impartite pe grupe de virste. Pentru scolarii din clasele primare sarcina este sa realizeze desene in care sa ilustreze modul gresit in care actioneaza oamenii vis-a-vis de mediul inconjurator. Elevii de gimnaziu vor trebui sa scrie un eseu de maxim doua pagini in care sa-si prezinte ideile asupra a ceea ce inseamna un mediu sigur si curat. Liceenii pasionati de fotografie si de protectia mediului sint invitati sa identifice problemele legate de poluare din zona in care locuiesc si sa le documenteze cu fotografii cit mai bine realizate. Cistigatorii vor fi desemnati pe 1 iunie, iar premiile si le vor primi in data de 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului. Pentru informatii suplimentare, elevii interesati pot accesa site-ul www.gnm.ro. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 5 minute, 11 secunde
BRAVO! 1 TONA DE TEORIE NU FACE CAT UN GRAM DE PRACTICA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.