Educație

17 elevi vrinceni merg la olimpiadele nationale

Iulia Nicolaie
12 ian 2009 2128 vizualizări
Cei mai multi olimpici, in numar de 11, sint la chimie u si la limba si literatura romana Vrancea va merge la nationala cu 6 elevi u la engleza, olimpicii vor trebui sa treaca de baraj u elevii care obtin rezultate meritorii la nationale pot intra la facultate fara a mai da examen de admitere

Olimpiadele judetene de chimie si limba romana trimit 17 elevi vrinceni la etapele nationale. Dintre acestia, cei mai multi, in numar de 11, sint elevi pasionati de reactii si formule chimice. "Avem 11 locuri la faza nationala a olimpiadei de chimie, iar miine (n.r.-astazi) va avea loc si etapa contestatiilor. Ca urmare a rezultatelor bune de anul trecut, cind zece copii au participat la concurs, Vrancea a obtinut anul acesta 11 locuri la nationala. Cei mai multi dintre ei au fost elevi de la clasele a IX-a si a X-a", ne-a declarat inspectorul scolar de chimie, profesoara Alina Maiereanu. Si olimpiada de limba si literatura romana i-a provocat pe elevii participanti la etapa pe judet, intrucit structura lucrarii a fost schimbata anul acesta, cerintele fiind diferite fata de anii trecuti. "Anul acesta am obtinut sase locuri la olimpiada de limba si literatura romana. Mi-au placut mult textele elevilor si am observat multa pricepere in descifrarea mesajelor din texetele supuse analizei. Ma bucur sa vad ca inca mai sint elevi care citesc si ne sint parteneri in descoperirea literaturii. Ne punem mari sperante in acesti copii si abia sintem la inceputul unei pregatiri intense. Chiar si parintii sint alaturi de noi si de elevi, urmarindu-ne pe tot parcursul concursului", a marturisit inspectorul de limba romana, Elena Aluculesei. Si olimpiada de limba engleza i-a luat prin surprindere pe elevi, din cauza ca a fost prima data, dupa cinci ani, cind a fost introdusa proba de gramatica. "Inca nu s-a decis numarul elevilor care vor participa la olimpiada nationala la limba engleza, pentru ca patru elevi vor trebui sa treaca de proba de baraj care va avea loc miercuri, la Colegiul Tehnic «Valeriu D. Cotea», la ora 08.30. Anul acesta subiectele au fost mai grele, dar un rezultat bun la nationala conteaza foarte mult. Multi elevi au posibilitatea de a intra la anumite facultati fara a mai da examenul de admitere", a precizat inspectorul de limba engleza, Marilena Gurgu. Aceasta a mai adaugat ca profesorii au depus multa munca la corectarea tezelor, terminind de revazut lucrarile in aceeasi zi. In cazul olimpiadei de engleza, corectarea lucrarilor i-a tinut treji pe dascali pina la miezul noptii. Pe 17 ianuarie este programata faza judeteana a olimpiadei de fizica, la Scoala nr. 3 Focsani. Luna urmatoare elevii isi vor demonstra priceperea la probele judetene ale olimpiadelor de limba germana si cultura si civilizatie romana. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.