Educație

Incep pregatirile pentru acordarea gradatiilor de merit

Iulia Nicolaie
10 ian 2009 1550 vizualizări
Incepind de luni, pe site-ul Inspectoratului Scolar vor aparea fisele de inscriere pentru obtinerea gradatiilor de merit

Inspectorii scolari pun la punct ultimele detalii pentru intocmirea fisei de evaluare, cu scopul acordarii gradatiilor de merit. In cursul zilei de ieri, fisele au fost intocmite, urmind ca luni acestea sa fie afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar. Continutul fiselor va fi discutat pe indelete in sedinta de luni a Consiliului de Administratie al ISJ, pentru a fi aprobata in forma finala. Depunerea dosarelor de catre cadrele didactice se va face intre 19 ianuarie si 13 februarie, la Registratura ISJ-ului. "Consider ca avem timp suficient pentru ca dascalii sa se documenteze corespunzator asupra cerintelor din fisa de evaluare", a comentat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Fisele de evaluare sint impartite pe mai multe categorii, in functie de atributiile personalului didactic. Astfel, acestea sint distribuite catre personalul didactic din conducere, directori si profesori de palat, invatamint primar, educatori, invatamintul gimnazial si liceal, personalului didactic din invatamintul sportiv, maistri instructor, profesori logopezi, invatamintul special, administratori financiari, pedagogi, informaticieni, personal didactic auxiliar, laboranti, secretari, administratori de patrimoniu si bibliotecari. "Numarul de gradatii care vor fi acordate se calculeaza prin aplicarea a 16 % la numarul total al posturilor si apoi se scade numarul de gradatii acordate in ultimii trei ani", a precizat Iordache Bostan. Criteriile de selectare a dascalilor merituosi sint rezultatele deosebite la olimpiade si concursuri scolare, activitatile practice, participarea la cursuri de formare, elaborarea de programe scolare, metodologii sau lucrari si manuale si participarea la proiecte de anvergura, gen PHARE sau "A doua sansa". Un alt aspect important de care se tine cont in evaluarea cadrelor didactice este si cresterea prestigiului unitatii de invatamint in care lucreaza, prin atrageri de finantari prin diverse proiecte sau centre de documentare si informare. Intre 16 si 20 februarie, dosarele vor fi analizate de inspectorii de specialitate, urmind ca intre 23 februarie si 6 martie acestea sa fie revazute de presedintele comisiei. Un punct important de vedere in evaluarea dascalilor il au si reprezentantii sindicatelor din invatamint, care pot reface punctajul profesorilor daca observatiile lor sint obiective. Lista candidatilor inscrisi la concurs va fi afisata la avizierul ISJ-ului pe 13 martie. Rezultatele finale vor fi validate de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar si mai apoi inaintate catre Ministerul Educatiei. Gradatia de merit le aduce cadrelor didactice un plus de 25 % la salariu pe o perioada de patru ani. Anul trecut au fost depuse 287 de dosare la sediul ISJ. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.