Educație

Emil Onea, in razboi cu ministerul pentru drepturi salariale

Nicoleta Cristea
9 ian 2009 3022 vizualizări
Inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, profesorul Emil Onea, a dat in judecata Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, inspectoratul, Colegiul National Unirea si autoritatile locale, pentru a recupera anumite drepturi salariale de care a fost privat timp de trei ani.

Initial, profesorul ne-a spus ca nu stie de dosar, fiind vorba despre o actiune deschisa in numele mai multor cadre didactice de Sindicatul Liber din Invatamint (SLI), dupa care ne-a relatat ca drepturile respective "urmeaza sa fie cistigate". Ulterior, a recunoscut ca se judeca in nume personal, deoarece SLI l-a "sarit din schema". "Este dreptul meu", le-a spus Emil Onea reporterilor nostri, mentionind totodata ca il deranjeaza ca informatiile din dosar sint publice si ca nu se va prezenta la instanta. Procesul aflat pe rolul Tribunalului debuteaza pe 13 ianuarie, fiind vorba despre contravaloarea transelor suplimentare care se acorda la 30, 35 si peste 40 de ani de activitate in invatamint. Aceste drepturi salariale sint solicitate de profesorul de informatica pe o perioada de 3 ani, anterioara depunerii cererii de chemare in judecata, sume actualizate in functie de rata inflatiei. Adjunctul ISJ precizeaza in actiune ca aceste conditii de salarizare sint reglementate prin Legea 128/1997, care spune ca personalul didactic din invatamintul preuniversitar beneficiaza de transele de vechime la salarizare, plus alte trei transe suplimentare. "Majoritatea colegilor mei au cistigat aceste drepturi salariale prin intermediul SLI, instantele de fond din Vrancea si instanta de recurs Curtea de Apel Galati au acordat aceste drepturi personalului didactic din invatamintul vrincean", spune Emil Onea in cererea de chemare in judecata. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.