Educație

Profesorii pot deveni formatori-consilieri

Iulia Nicolaie
30 dec 2008 907 vizualizări
Cadrele didactice cu abilitati de comunicare interpersonala, cunostinte avansate de operare PC si disponibilitate de deplasare in judet pot participa la selectia pentru formatori-consilieri ai Agentiei Romăne de Asigurare a Calitatii în învatamintul Preuniversitar (ARACIP).

Candidatii au sanse mai mari de a obtine aceasta titulatura daca au experienta ca formatori, cunostinte de management in educatie si daca au luat parte la proiecte si programe in invatamint. Inscrierile se desfasoara in perioada 10 decembrie-15 ianuarie si fac parte din proiectul national "Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamintul preuniversitar". Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa prezinte o cerere, copii ale documentelor de identitate, CV si portofoliu. "Dosarele se pot depune personal sau prin posta. Pe 25 ianuarie se face selectarea dosarelor, iar interviul are loc intre 29 si 30 ianuarie", a precizat inspectorul general adjunct Tudor Gogancea. Formatorii consilieri au rolul de a sprijini implementarea metodologiilor, de a optimiza procesele de evaluare, dar si de a asigura imbunatatirea calitatii in educatie. Mai multe informatii despre posturile scoase la concurs de agentia din subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii se gasesc pe site-ul ARACIP http://aracip.edu.ro. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 8 ore, 12 minute, 30 secunde
ARACIP=armata radicala a comunismului ideologic popular
, acum 739399 zile, 8 ore, 12 minute, 30 secunde
Cati profesori formatori pot fi?Cate scoli au fost anuntate ca sa-si trimita reprezentanti?Si cate pile ,cunostinte si relatii trebuie sa ai ca sa intri in program?La fel ca si la acordarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.