Educație

Info-Mos Craciun

Iulia Nicolaie
22 dec 2008 711 vizualizări
Copiii se intrec in evenimente dedicate Mosului

Poveste ecologica de iarna


Scoala Gologanu face parte din proiectul national "Noua ne pasa", la care au aderat scoli din mai multe judete, insa unitatea din Gologanu este singura din mediul rural. Aici, cadrele didactice si-au realizat propriul proiect numit "Pentru mai mult verde", in cadrul caruia au avut loc multiple activitati cu tenta ecologista, printre care si un spectacol de Craciun, sustinut zilele trecute la Caminul Cultural. Atractia zilei a fost «Gala papusilor reciclate», proiect la care au luat parte mame, surori si chiar bunici. In proiectul scolar s-au implicat directoarea Tatiana Cristian, coordonatoarea Marlena Boldeanu, responsabilul de partea artistica Daniela Bogdan, consilierul educativ Valentina Tirtan si responsabilul de proiect, Daniela Bucur. Printre parteneri se numara Consiliul Local Gologanu, Colegiul Scolar "Doamna Stanca" Bucuresti si APM Vrancea. (I. N.)


"Tara Vrancei" in Oraselul Copiilor


Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" i-a incintat pe cei mici si pe parintii lor, veniti in Oraselul Copiilor din parcul "Nicolae Balcescu", printr-un spectacol intitulat "Datini si obiceiuri de iarna", desfasurat simbata. Oraselul Copiilor ii asteapta pe cei mici cu multe surprize, printre care un Mos Craciun inalt de peste patru metri, personaje de poveste si nu in ultimul rind un brad inalt de 16 metri, adus de la Soveja. Tot in cadrul programului organizat de municipalitatea focsaneana, elevii de la Liceul cu Program Sportiv au organizat un concert caritabil la teatru in beneficiul copiilor fara parinti. Chiar daca spectatorii nu au fost foarte generosi, multi au adus cadouri ce au fost oferite celor mici. (I. N.)


Fulgi de nea pentru o zi


Elevii de la Scoala nr. 3 Focsani au sarbatorit Sfintele Sarbatori printr-un spectacol inedit, desfasurat zilele trecute in sala de sport a scolii. Scolarii au jucat intr-o piesa de teatru, au cintat colinde si au s-au miscat precum fulgii de nea intr-un dans special. "Cea mai mare traire si incarcatura emotionala pe care o poate crea scoala este serbarea, pentru ca drumul cel mai usor spre sufletul copilului este implicarea sa intr-un moment artistic", ne-a spus cu bucurie profesoara Mirela Chipaila. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.