Educație

Elevii defavorizati si-au demonstrat talentul

Iulia Nicolaie
21 nov 2008 723 vizualizări
Micutii au cintat si au dansat, demonstrind ca buna-dispozitie nu tine cont de situatia financiara Cu ocazia incheierii programului O scoala pentru toti , elevii defavorizati din scolile vrincene au organizat un spectacol de mare anvergura si au demonstrat ca talentul actoricesc sau vocal nu tine cont de patura sociala din care facem parte.

Pe scena Casei de Cultura "Leopoldina Balanuta" s-au perindat tigani, fotomodele, culorile curcubeului, dansatori, actori si solisti care au incintat publicul din sala. Elevii din scolile pilot din Homocea, Timboiesti, Maicanesti, Chiojdeni, Slobozia Bradului, Marasesti, Maicanesti si Siretu au impresionat publicul prin talentul deosebit de care au dat dovada. Micutii au cintat melodii tiganesti, au interpretat piese celebre la fluieras si au dansat pe melodii de tot felul. De-a dreptul impresionanta a fost piesa jucata de elevii de la Scoala de Arte si Meserii Maicanesti, "Prietenia ca un curcubeu". Fetele s-au imbracat in toate culorile si au interpretat o sceneta care sa demonstreze faptul ca desi oamenii sint diferiti, ar trebui sa se inteleaga si sa-si accepte unul altuia defectele. "Ne jucam impreuna, desenam, s-au infiripat prietenii intre noi si ne privim cu ochi mai deschisi, mai prietenosi. Toate aceste lucruri s-au intimplat la activitatile in afara clasei: excursii, tabere, activitati la biblioteca scolii, intreceri sportive, activitati recreative si cind ne-am sarbatorit.Cred ca este un lucru minunat", este de parere o eleva a SAM-ului Maicanesti. Pe tot parcursul spectacolului s-a derulat un film care a cuprins toate activitatile din cadrul programului, unde s-a vazut cit de mult au muncit micutii, dar si cit de incintati au fost de oportunitatile care le-au fost oferite. La festivitate au tinut discursuri si profesorii din scolile pilot, dar si primarii localitatilor implicate. "Eu ma mindresc cu romii de aici. Daca veniti in Slobozia Bradului veti vedea ca avem laboratoare de informatica si scoli performante. Desi avem aproape 4000 de romi in comuna, nu avem nevoie de paza", declara primarul Comunei Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu. O etapa inedita a spectacolului a fost oferita de catre elevii din Scoala Slobozia Bradului si cei din Scoala numarul 2 Marasesti, care au realizat o prezentare de moda cu haine facute integral din materiale reciclabile precum saci menajeri, hirtie creponata, CD-uri, frunze uscate etc. Copiii au demonstrat ca stiu sa interpreteze foarte bine si muzica populara, cind au iesit in numar mare pe scena, unde au cintat si dansat mai multe melodii. Toata anvergura spectacolului nu a demonstrat decit ca cei 500.000 de Euro ce au ajuns in judet au fost bine investiti. "Activitatile si obiectivele programului au fost pe deplin indeplinite. In scolile pilot care au facut parte din program se observa deja imbunatatairea procesului educational", declara inspectorul scolar general Iordache Bostan. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.