Educație

Scolile vrincene, curate sau nu?

Iulia Nicolaie
20 nov 2008 695 vizualizări
De la 1 decembrie incep inscrierile la concursul Pentru o scoala curata Pentru a promova educatia pentru igiena si a schimba in bine fata scolilor, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) organizeaza si anul acesta concursul Pentru o scoala curata , aflat la cea de-a doua editie

La competitia care va dura pina la data de 30 mai 2009 se pot inscrie, incepind cu 1 decembrie, doar unitatile de invatamint care au aviz sanitar de functionare, dupa cum a precizat inspectorul de imagine al ISJ Vrancea, Maria Sterea. Vor fi monitorizate si verificate clasele, laboratoarele, holurile, cancelaria, secretariatul si, cel mai important, grupurile sanitare. De asemenea, se va lua in vedere tinuta vestimentara si igiena personala a elevilor, a profesorilor si a personalului scolii, care trebuie sa fie decenta si curata. In acest scop, organizatorii isi propun sa aiba o buna colaborare cu parintii, agentii economici si institutiile publice locale. Parintii scolarilor vor avea o importanta foarte mare in influentarea deciziei juriului, deoarece scolile sint obligate sa organizeze semestrial cel putin o zi a parintilor, in care acestia sint invitati in scoala pentru a observa modul in care se desfasoara activitatile. Va fi declansata si o campanie de informare a publicului, constind in diseminarea de pliante, afise si alte materiale publicitare, dar vor fi realizate si sondaje de opinie pe tema igienei, ordinii si curateniei din scoli. Unitatile inscrise la concurs vor fi monitorizate atent pe toata perioada acestuia prin rapoarte, autoevaluari si grile. Concursul are si tenta ecologista, in cadrul acestuia fiind organizate actiuni de curatenie pe strazi si in parcuri, pentru a informa populatia si asupra importantei pastrarii curateniei mediului inconjurator. Jurizarea va fi facuta atit intern, in cadrul unitatilor de invatamint, de catre parinti, profesori sau invatatori, cit si extern, de catre inspectorii scolari, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica si directorii scolilor. Cele mai multe puncte vor fi acordate pentru curatenie, ordine, respectarea normelor de igiena si implicarea scolilor in actiuni de protectie a mediului. Editia de anul trecut a fost cistigata de Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani la sectiunea urbana iar in mediul rural premiul cel mare a ajuns la Scoala Bicestii de Sus, aflata in subordinea Grupului Scolar Dumitresti. Concursul a fost initiat de inspectorul scolar Emil Onea, actualul adjunct al sefului ISJ Vrancea. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.