Educație

Info religios

Valentin Muscă
31 iul 2008 675 vizualizări
Incepe Postul Sfintei Marii Astazi este lasatul secului pentru postul Nascatoarei de Dumnezeu. Incepind de vineri, timp de doua saptamini crestinii vor traversa o perioada pregatitoare pentru a putea participa la comemorarea Sfintei Marii, pe 15 august.

Adormirea Maicii Domnului este considerata cea mai importanta sarbatoare religioasa inchinata unui sfint. De aceea, cele doua saptamini de post au ca scop tocmai preparea sufleteasca a crestinilor, ca de Sfinta Marie acestia sa se impartaseasca cu Trupul si Singele Domnului. Nu asa de lung ca Postul Pastelui, nici aspru ca Postul care pregateste crestinii pentru Inviere, postul Sfintei Marii este unul leger si usor de tinut. (V. M.)


Ignatiu de Loyola, omul care a revolutionat catolicismul


Cunoscut mai ales ca autor al "Exercitiilor spirituale", Ignatiu de Loyola a fost unul din cei care au revigorat spiritualitatea occidentala in secolul in care a aparut Reforma. A fost fondatorul institutiei religioase "Societatea lui Iisus", vestitul Ordin Iezuit, care a fost virful de lance al catolicismului, impotriva Reformei. Nu numai in Europa, dar si peste Ocean, in teritoriile nou evanghelizate, unde s-a remarcat prin intransigenta pe care a manifestat-o fata de religiile si credintele popoarelor cucerite. Fondat in 1538, succesul Ordinului Iezuit a coincis si cu apogeul catolicei Spanii. In paralel, capodopera sa "Exercitii spirituale" a fost una din cele mai citite lucrari din secolul XVI-lea si pina azi, fiind tradusa in toate tarile unde a ajuns si catolicismul. Ignatiu de Loyola a murit in 1556 si a fost beatificat in 1622. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.