Educație

Nepasarea secretariatelor dauneaza grav bugetului elevilor

Mihaela Beșleagă
15 mai 2008 666 vizualizări
Peste 400 de elevi majori nu isi primesc alocatiile nici in mai u neglijenta in completarea datelor personale ale elevilor, la nivelul scolilor, a provocat intirzieri mari la transmiterea bazei de date de la Inspectoratul Scolar Judetean catre Directia de Munca si Protectie Sociala, care face plata alocatiilor u reprezentantii ISJ spun ca rectificarea datelor se va face pina la finalul saptaminii viitoare

Citeva sute de tineri cu virsta de 18 ani, care urmeaza cursurile unei institutii de invatamint vrincene, nu isi pot primi alocatiile de stat din cauza erorilor care au survenit in completarea si transmiterea bazei de date cu informatiile personale ale beneficiarilor de la scoli catre ISJ, si de la ISJ catre DMPS, care efectueaza plata. Conform legislatiei in vigoare, modificata prin Ordonanta de Guvern nr. 16 din 27 februarie 2008, ISJ trebuie sa transmita lunar catre DMPS lista cu elevii care au implinit 18 ani, pentru a fi pusi in plata. Marti seara, DMPS a primit, cu intirziere, baza de date a 3.822 de elevi cu virste de 18 ani, dar si peste 400 cu date incomplete sau eronate, cel mai des CNP-uri gresite sau coduri de card IBAN de doua cifre. Acestia din urma nu isi pot primi alocatiile atit timp cit nu se completeaza corect datele. "E o problema de neseriozitate, nepasare si neglijenta la nivelul scolilor, dar si a elevilor in completarea acestor date. Trebuie sa se constientizeze ca este o treaba serioasa. Sint deja doua luni, in martie, aprilie nu am dat o parte din alocatii, au nevoie si copii de bani, dar este nevoie si de o colaborare mai buna de ambele parti", ne-a spus Gheorghe Costin, directorul DMPS Vrancea. Nu mai putin de 400 de elevi cu date incorecte vin de la Grupul Scolar Agricol Focsani, unde s-a inteles gresit modul de realizare a acestei evidente, care trebuie, astfel, refacuta in intregime. Inspectorul scolar general Iordache Bostan recunoaste ca exista intirzieri la transmiterea bazei de date catre DMPS, din cauza volumului mare de munca si a erorilor de CNP. "A existat o aminare, nu intotdeauna datele pot fi luate, parintii unor copii sint plecati in strainatate, depindem de fiecare scoala in parte si este un volum mare de lucru. De saptamina viitoare se va rezolva situatia si vor intra in plata si acesti copii", a declarat Bostan. Cuantumul alocatiei de stat pentru copii este de 40 lei. In cursul zilei de ieri urma ca ISJ si DMPS sa incheie un protocol privind predarea bazei de date. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.