Educație

Oaspeti americani la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii

Valentin Muscă
8 mai 2008 756 vizualizări
Kathy Kavalec, atasatul Cultural de la Centrul Cultural American al Ambasadei SUA la Bucuresti, va fi astazi, de la orele 17.00, invitatul de onoare al Centrului de Limbi Straine din Focsani, care functioneaza pe linga Biblioteca pentru Copii si Tineret.

Americanii au donat peste 10 mii de volume Centrului de Limbi Straine din Focsani

Vizita se desfasoara in contextul Tirgului de Carte, organizat de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu". In acelasi timp, americanii sint printre cei mai importanti sustinatori ai Centrului de Limbi Straine. "Sintem onorati de prezenta doamnei Kathy Kavalec la Biblioteca pentru Copii si Tineret - Centrul de Limbi Straine, la care colaboratorii americani au contribuit cu mii de volume. Sper ca aceasta colaborare va continua", ne-a spus Anamaria Catanoiu, responsabil Relatii Publice la Biblioteca. In vara anului trecut, Sectia pentru Copii a fost transferata in noul sediu din strada N. Titulescu, iar cladirea a fost amenajata pentru Centru de Limbi Straine. In tot acest timp, Erich Bleich, voluntarul american de la "Corpul Pacii", a predat limba lui Faulkner la "Clubul de engleza". Cladirea din strada Republicii a devenit unicul Centru de Limbi Straine din Focsani, deosebit de util pentru tineri. Pe linga fondul de carte straina al Bibliotecii, clubul a primit din partea Fundatiei americane "O mie de carti", 10 mii de volume, iar din partea Centrului Cultural American o mie de volume. John Korst, presedintele Fundatiei americane, a fost anul trecut special la Focsani si a trimis Bibliotecii, pentru editia din acest an a Tirgului de Carte, o scrisoare in care multumeste pentru colaborare. "Sint incintat ca am putut contribui la reusita acestui Centru de Limbi Straine si doresc sa revin la Focsani cu noi donatii de carte. Voi sprijini in continuare activitatile care se desfasoara in acest Centru", scrie John Korst. Cladirea in care isi desfasoara activitatea centrul, Casa baron Capri, a fost revendicata si cistigata in instanta de fostii proprietari, iar Centrul de Limbi Straine va mai functiona in acest imobil pina la expirarea contractului. Speram ca acest spatiu cultural sa-si desfasoare activitatea aici si dupa aceasta data si Consiliul Judetean sa gaseasca o solutie onorabila! (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.