Educație

43 de mii de volume asteapta cititorii la C.C.D.

Valentin Muscă
23 apr 2008 732 vizualizări
Este cea mai mare biblioteca de specialitate din judet

La citiva metri de centrul Focsanilor, in ungherele tainice ale Casei Corpului Didactic (CCD) "Simion Mehedinti" din Focsani este adapostita cea mai buna Biblioteca de specialitate din judet. Mai putin mediatizata decit Biblioteca Judeteana si ca atare mai putin cunoscuta, asa numita Biblioteca de Psiho-Pedagogie este un loc misterios in care cartea rara si achizitiile de ultima ora sint la dispozitia profesorilor din tot judetul. "Biblioteca a fost infiintata in 1972 si din cele aproape 43 de mii de volume, 15 mii sint carti de specialitate, preponderent de psiho-pedagogie. Sintem in plin proces de informatizare a Bibliotecii, baza de date ajungind la volumele din 1980, ceea ce insemna aproape jumatate din volumele Bibliotecii", ne-a spus profesorul Stela Sebe, bibliotecar metodist si ingerul pazitor al acestei Biblioteci superbe. De "Ziua Bibliotecarului", o sesiune stiintifica dedicata cartii si universului borgesian al literelor va fi organizata la CCD "Simion Mehedinti". "De la orele 10.00, vom avea o sesiune de referate si comunicari pe tema fireasca a cartii. Vor conferentia profesori locali, bibliotecari scolari din Vrancea si Buzau. Printre conferentiari se numara prof. Florinel Agafitei, prof. Mihalea Victoria Oprea si prof. Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii Judetene", ne-a spus prof. dr. Costica Neagu, directorul CCD Focsani. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.