Educație

Irina Nistor si Tudor Caranfil vin la Adjud

Valentin Muscă
16 apr 2008 1347 vizualizări
Cei mai cunoscuti critici de film din Romănia vor fi astazi invitatii de onoare ai Casei de Cultura din Adjud. Irina Nistor si Tudor Caranfil vor evoca, pentru adjudeni, personalitatea jurnalistului Tudor Vornicu.

Zece oameni de film si media vor povesti adjudenilor momente din viata jurnalistului Tudor Vornicu

Momentul este prilejuit de acordarea numelui jurnalistului nascut in 1926, pe Valea Domositei, Casei de Cultura din municipiu. Va fi si o ocazie pentru a prezenta biografia "Tudor Vornicu" (Ed. Terra, Focsani, 2008), scrisa de Annie Musca. Alaturi de cei doi critici de cinema, vor depana amintiri despre televiziunea de dinainte de 1989 scriitorul si umoristul Dan Mihaescu, autorul celebrelor texte ale lui Toma Caragiu, scriitorul si jurnalistul Octavian Sava, realizatorii TV Dumitru Morosanu, Octavian Iordachescu si oameni din televiziune ca Mia Anghene. O latura emotionanta a evenimentului va fi participarea inedita a fiilor jurnalistului, Smaranda si Bogdan Vornicu. Dupa prezentarea biografiei "Tudor Vornicu" si dezvelirea unei placi cu numele acestuia, invitatii vor face o vizita la conacul din Anghelesti al italianului Guido Gianetii, locul unde s-a nascut Tudor Vornicu. Ghid invitatilor din Bucuresti le va fi Sorin Vornicu, nepotul ziaristului, nascut la rindu-i la Anghelesti, care locuieste in conacul italianului si duce mai departe aceasta saga italo-romana. Manifestarea va incepe la orele 14.30, in Sala Mica a Casei de Cultura din Adjud, care va purta de astazi numele Tudor Vornicu. Fie si prin acest mod, personalitati precum Leopoldina Balanuta, Emanoil Petrut, Tudor Vornicu si Constantin C. Giurescu innobileaza frontispiciul celor patru Case de Cultura din judet. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 49 minute, 22 secunde
CEEA CE ESTE CEL MAI CURIOS ESTE CA LA O ASTFEL DE MANIFESTARE CULTURALA SUNT INVITATI POLITICIENI, PATRONI DE CARCIUMI, DIRECTORI NUMITI PE CRITERII POLITICE, AGILI TRAGATORI DE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.