Educație

Grupul Scolar Transporturi Auto, o istorie de 30 ani

Mihaela Beșleagă
15 dec 2007 1460 vizualizări
Decebal Bacinschi, Ion Oprea, Angel Tilvar, Iordache Bostan, Viorel Serbanoiu au fost prezenti la aniversarea de ieri

Grupul Scolar Transporturi Auto din Focsani a sarbatorit ieri, intr-un cadru festiv, 30 de ani de la infiintare. La momentul aniversar au participat fosti si actuali dascali, directori, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), dar si oameni politici si sefi de institutii. Dupa cuvintul de deschidere adresat asistentei de directorul Grupului Scolar Transporturi Auto, Ioan Negoescu, a urmat un concert de colinde sustinut de Corul Liceului de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu", dirijat de Doina Rentea. Fostul director Stefan Ioneanu a prezentat istoricul scolii, care a luat fiinta in 1977 si a avut parte de o istorie tumultoasa. "Liceul a fost infiintat in toamna anului 1977, in circumstante cu totul speciale, in incinta liceului Unirea. Atunci, scoala era o unitate mamut, cu aproximativ 1500 de elevi si peste 100 de profesori. Ne mindrim ca, alaturi de Liceul nr.1 am fost prima scoala cu calculatoare din judet, am avut prima retea de calculatoare cu circuit inchis. In final, nu pot decit sa urez Grupului Scolar Transporturi Auto «Vivat, crescat, floreat»!", a spus prof. ing. Stefan Ioneanu. Unitatea a fiintat in incinta Liceului Unirea timp de 12 ani, timp in care a purtat denumirea de Liceul Industrial "Unirea" (1977-1990), apoi, pina in 2002, scoala s-a mutat in sase localuri diferite si s-a numit Grupul Scolar Industrial Transporturi Auto Focsani (1990-2002). In prezent, Grupul Scolar Transporturi Auto are 850 de elevi, 49 de profesori si 14 maistri. Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focsani, a oferit o diploma de onoare din partea Primariei si a Consiliului Local unitatii aniversate, si, la rindul sau, a primit o diploma de excelenta si o placheta din partea directorului. Au mai luat cuvintul subprefectul Ion Oprea, Angel Tilvar, membru in comisia de invatamint din Senat, Dragos Cosma, inspector specialitate de discipline tehnice din partea MECT, Iordache Bostan, inspectorul scolar general al ISJ Vrancea. La momentul aniversar de ieri au mai fost prezenti si Viorel Serbanoiu, seful Politiei Vrancea si Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Manifestarea s-a incheiat in acorduri de muzica populara, cu recitalul Ansamblului "Tara Vrancei". (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.