Educație

Elevii au sarit alt hop: teza unica la istorie sau geografie

Mihaela Beșleagă
12 dec 2007 818 vizualizări
Varianta cu numarul 3 pare sa fi fost cu noroc pentru elevii vrinceni u pustii de clasa a VIII-a s-au rugat la Dumnezeu prin Yahoo! Messenger pentru a fi alaturi de ei la teza u rezultatele vor fi afisate in maximum trei zile, la fiecare scoala in parte

Elevii claselor a VIII-a au sustinut ieri a doua teza cu subiect unic din aceasta sesiune, cea la alegere dintre istorie si geografie. Varianta extrasa, cea cu numarul 3, nu pare sa fi pus probleme copiilor, subiectele fiind de dificultate medie. "Nu am reusit pina in acest moment sa vad varianta extrasa, insa din modelele de subiecte pe care le-au avut la dispozitie, subiectele au fost simple, nu aveau de ce sa le puna probleme elevilor", a spus Stefan Chipaila, inspector de specialitate geografie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). La aceasta disciplina se estima ca vor sustine teza la alegere aproximativ 2.500 de elevi la nivelul intregului judet, din cei aproximativ 3.700 inscrisi la ambele probe. Varianta la geografie a avut cinci subiecte, prin care elevilor li s-a cerut, de pilda, sa recunoasca pe o harta diferite unitati de relief, sa compare relieful Cimpiei Romane cu cel al Cimpiei de Vest sau sa raspunda la intrebari cu variante multiple despre relieful si reteaua hidrologica a tarii noastre.


""  "  "  Dumnezeu sa fie cu noi miine la teza"


"Au fost subiecte destul de usoare. Profesorii supraveghetori au fost asa cum ar trebui sa fie, nici prea exigenti. Sper sa iau o nota buna si sa trec cu bine si de proba la limba romana", a spus Alina Chiper, eleva in clasa a VIII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Cu o zi inaintea sustinerii tezei, elevii care au fost prinsi in febra testului au incins internetul, trimitindu-si unii altora mesaje cu iconite si apeluri la divinitate. ""  "  "  Dumnezeu sa fie cu noi miine la teza ... Daca tu crezi in DUMNEZEU ca te va ajuta miine la teza da-l mai departe pe messenger", se arata intr-unul din mesaje. Elevii care au optat pentru sustinerea tezei la istorie au avut de rezolvat trei subiecte despre istoria romanilor, cel mai amplu dintre ele referindu-se la perioada daco-romana. Cu toate ca ieri vremea a fost nefavorabila, inspectorii scolari au declarat ca nu au fost probleme cu prezenta la nivelul judetului. In termen de trei zile, adica pina vineri, rezultatele vor fi afisate la fiecare unitate de invatamint in parte. Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decit cei din unitatile de invatamint de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare si notare sint postate pe site-ul http://examene.edu.ro. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute si de a raspunde, in perioada de analiza, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii. Dupa perioada de analiza a tezelor, cinci zile din momentul afisarii rezultatelor, se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamint. Termenul limita pina la care acestea pot fi depuse este 11 ianuarie 2008. Ultima proba a tezelor cu subiect unic din semestrul I, cea de limba si literatura romana, atit pentru clasele a VII-a, cit si pentru a VIII-a, va avea loc vineri, 14 decembrie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.