Educație

Şedinţă maraton la repartizarea profesorilor pe posturi şi catedre

Mihaela Vlădescu
19 aug 2016 1784 vizualizări
Prima şedinţă de repartizare pe posturile vacante pe perioadă determinată a profesorilor a fost una maraton u zeci de cadre au refuzat posturile din localităţi îndepărtate, în timp ce altele se văd nevoite să facă naveta între mai multe unităţi de învăţămant

Şedinţa de vineri pentru ocuparea posturilor şi catedrelor disponibile în  anul şcolar 2016-2017 în învăţămantul vrancean a avut loc la Şcoala “Anghel Saligny”, ca urmare a unei defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică, ce a lăsat fără curent sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), făcand imposibil lucrul  pe calculator. Începută cu întarziere, din cauza mutării locaţiei, şedinţa a fost lungă, aplicaţia MENCŞ în care s-a lucrat pentru ocuparea catedrelor devedind că are multe sincope. Două situaţii speciale au fost rezolvate în debutul şedinţei: o completare de normă şi o detaşare la cerere. Astfel, profesoara de chimie de la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Focşani şi-a completat norma didactică cu cateva ore  la Liceul cu Program Sportiv, iar profesorul de istorie-geografie Nicolae Dănilă de la Şcoala Răstoaca a optat pentru 3 ore de istorie disponibile la Colegiul Naţional “Cuza”. A urmat repartizarea candidaţilor la limba şi literatura romană, care au obţinut la examenul de titularizare din acest an note egale sau mai mari de 7,00. Astfel, Simona Mihălcică a optat pentru Şcoala Lăstuni, Dumitreşti, unde avea, de altfel continuitate, Oana Soare a optat pentru Şcoala Gugeşti, pe o catedră eliberată ca urmare a unei detaşări, Sergiu Ghica a optat pentru Şcoala Năneşti, de asemenea pe catedra eliberată ca urmare a unei detaşări, iar Petruţa Mihai a optat pentru Şcoala Andreiaşu de Jos. Maria Ceauşu a preferat Şcoala Gologanu, Geanina Popa a optat pentru Liceul Teoretic Odobeşti, iar Ionelia Ţupă pentru Şcoala 2 Mărăşeşti şi CSI Măicăneşti. Şi Violeta Păun va face naveta între două şcoli la toamnă, aceasta ocupand la limba şi literatura romană 8 ore la Şcoala Străoane şi 9 ore la Şcoala Păuneşti. Mihaela Ivan va preda şi ea în două şcoli la toamnă: la Andreiaşu de Sus şi la Liceul “Emil Botta” Adjud. Alte cadre didactice au renunţat să ia catedre, acestea fiind în zone greu accesibile, fără posibilitate de navetă. La limba engleză au fost ocupate catedrele de la Liceul “Slavici” Panciu – de către Raluca Costan, Liceul Tehnologic Odobeşti – Alexandra Şerban, Şcoala Jariştea – de către Silvia Hărăbor, Şcoala Găgeşti – de către Irina Mihaela Năstase şi Şcoala Pufeşti – de către Daniela Petrea. La limba germană, Carmen Diana Pantă, care a fost notată cu 9,50 la examenul de titularizare din acest an, a ocupat doar 10 ore la Şcoala “Anghel Saligny” Focşani. Şedinţa, începută după ora 10,00, s-a finalizat după mai bine de 6 ore, luni fiind randul la repartizarea pe perioadă determinată a învăţătorilor şi a educatoarelor care au obţinut note egale sau mai mari decat 7 la titularizare în acest an. Şedinţa va începe la ora 10,00 la IŞJ.  Posturile şi catedrele care vor rămane vacante după aceste şedinţe vor fi ocupate într-o altă şedinţă ce va avea loc miercuri, 24 august, la IŞJ, tot de la ora 10,00. (Mihaela VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.