Educație

Incep Zilele Simion Mehedinti

Valentin Muscă
17 nov 2007 825 vizualizări
Astazi, la Casa Corpului Didactic din Focsani va debuta manifestarea anuala "Zilele Simion Mehedinti", dedicata ginditorului cu acelasi nume si organizata de "Asociatia Simion Mehedinti".

In fiecare an, evenimentul a avut o tema de dezbateri din opera profesorului si a prilejuit un seminar la care au participat specialisti in domeniul geografiei si antropologiei. De asemenea, Asociatia a inceput din 1990 editarea operei savantului sovejan, ajunsa in acest an la al XVI-lea titlu. "Am initiat cu ajutorul Asociatiei editarea operei profesorului Simion Mehedinti. La editura Terra avem chiar colectia «Simion Mehedinti», in care vom edita opera completa a autorului. Pentru acest an am tiparit volumul «Antropogeografia», pe care o vom lansa simbata, in prima zi a manifestarilor", ne-a spus prof. Costica Neagu, organizatorul evenimentului. Dintre invitatii care vor sustine prelegeri ii amintim pe prof. univ. Serban Dragomirescu, prof. univ. Ion Ghinoiu si prof. univ. Gheorghita Geana. Pentru anul urmator, la 140 de ani de la nasterea geografului, editorii vrinceni vor publica prima parte din cele cu 24 de memorii inedite ale lui Simion Mehedinti. Nascut in 1868, la Soveja, Simion Mehedinti a fost discipol al profesorului Titu Maiorescu. Director al "Convorbirilor literare", profesor universitar, academician, sovejanul a format in Romania interbelica o adevarata scoala de geografie. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.