Educație

George Patrascanu va invita la Panciu

Valentin Muscă
3 nov 2007 765 vizualizări
Talentatul chitarist va lansa astazi volumul de debut in lumea pretentioasa a epigramei

Artistul pancean George Patrascanu va lansa astazi la Casa de Cultura din localitate volumul "Epigrame si catrene" (Ed. Raluca, 2007). Este lucrarea de debut a autorului care scrie si publica de ani buni epigrame, dar nu a tinut sa debuteze in volum decit la virsta maturitatii creatoare. "George Patrascanu este printre cei mai buni epigramisti din Vrancea. Doar Sava Francu il depaseste gratie unei exersari a condeiului si a experientei. Un desavirsit artist, George Patrascanu este cunoscut in mediul literar vrincean prin participarile sale constante la manifestarile culturale", ne-a spus scriitorul Virgil Raileanu. Prieten al scriitorilor vrinceni, George Patrascanu si-a prezentat deja volumul la "Saptamina Bibliotecii Adjudene" si intentioneaza sa-l lanseze la Marasesti. "Desi nu mai organizam, din motive financiare, Salonul Scriitorilor Vrinceni, George Patrascanu va fi invitatul nostru de ziua orasului, pe 8 septembrie, de Sfintii «Arhangheli Mihail si Gavriil», pentru a-si lansa volumul de epigrame", ne-a spus poetul Constantin Ghinita. In argumentul volumului, Sava Francu il numeste "artist al poantei". "Din cele peste o suta de epigrame si catrene, foarte multe pot figura in orice antologie a spiritului concentrat", scrie Sava Francu despre chitaristul pancean. La manifestarea care va incepe la orele 10.30 vor participa scriitori din Marasesti, Adjud, Focsani, Odobesti si membrii ai Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu". "Toti cei care iubesc epigrama sint invitati sa ni se alature pentru ca dorim ca Panciu sa fie miine (astazi, n.r.) capitala epigramei romanesti", ne-a spus George Patrascanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.