Educație

Pomenirea Evanghelistului Luca

Valentin Muscă
18 oct 2007 598 vizualizări
Crestinii catolici si ortodocsi pomenesc astazi pe Sfintul Evanghelist Luca. Medic de formatie, cu educatie aleasa, Luca a fost chemat la apostolat si a scris una din cele patru Evanghelii recunoscute de Biserica.

Este considerat si zugravul primei icoane a Maicii Domnului

De asemenea, este si autorul istoriei inceputului crestinismului, una din cele mai citite carti ale Noului Testament, "Faptele Apostolilor". Despre Evanghelistul Luca, traditia crestina spune ca a fost zugravul primei icoane a Maicii Domnului, iar iconografia crestina l-a imortalizat pictind o icoana. In ceea ce priveste Evanghelia redactata de Sfintul Luca, aceasta este cea mai bogata in informatii din cele patru. Educat in cunoscutul oras antic Antiohia Siriei, Luca a facut parte din persoanele cu educatie care au adoptat religia nou infiintata, prin moartea si Invierea Fiului lui Dumnezeu, crestinismul. Evanghelia dupa Luca face dovada educatiei sale, fiind redactata intr-o limba aleasa si un vocabular bogat. Moastele sale se gasesc in Biserica "Sfintii Apostoli" din Constantinopol, iar pomenirea se face pe 18 octombrie. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.