Educație

O noua scoala de dans la Focsani

Iulia Crețu
16 oct 2007 4872 vizualizări
Instructorii Marius si Georgiana Crudu vor sa gaseasca perechi la Focsani pentru Festivalul de la San Remo

Focsanenii care au ramas incintati dupa emisiunile "Dansez pentru tine", in care i-au admirat pentru miscari si gratie pe artistii romani si au sperat sa poata fi si ei prinsi in microbul dansului au o oportunitate. Coregrafii Marius si Georgiana Crudu, care conduc doua scoli de dans ce le poarta numele la Onesti si Adjud vin din noiembrie, pentru doua zile pe saptamina, sa ii faca pe focsaneni sa se miste. Balet, hip-hop, break dance ori ritmuri caliente precum merengues ori salsa, le puteti invata la cursurile de dans. Repetitiile se vor desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" martea si vinerea. Trupele de dans vor fi initiate in arta dansului pentru a participa la Festivalul de Dans de la San Remo din 2008. Cartea de vizita a celor doi instructori este una impresionanta, cuplul Crudu reusind sa cistige de doua ori concursul din Italia. Si, in acest sezon, au fost chemati chiar sa-i pregateasca pe participantii de la emisiunea-concurs gazduita de ProTV, "Dansez pentru tine". Au declinat propunerea pentru ca "e mai important Festivalul Mondial de la San Remo, «Global Education Festival»". "Avem cite o filiala a Scolii de dans GCMC la Adjud si Onesti si am dorit sa deschidem una si la Focsani. Vom fi la Casa de Cultura incepind cu 2 noiembrie. Avem elevi cu virste cuprinse intre 3 si 70 de ani. Pe linga dansuri putem face si cursuri de aerobic batuka, pe ritmuri latino. De asemenea, facem si gimnastica de intretinere si cei interesati de dansuri pot invata sa se miste pentru petreceri", ne-a declarat Marius Crudu. Cit despre pasiunea romanilor pentru muzica, instructorii spun raspicat: "romanii sint buni dansatori, indiferent de stil, le place sa se miste. Noi si brazilienii sintem cei mai buni", a adaugat profesorul de dans. Asa ca, lasati inhibitiile acasa si mergeti la cursuri de dans. Nu se stie de unde poate rasari talentul de Fred Astaire sau de Ginger Rogers. Instructorii spun ca nu e neaparata nevoie sa veniti in cupluri, dansul se invata ca in oglinda. "Am avut o doamna care a venit singura. A invatat sa danseze, a mers acasa, a exersat cu sotul si apoi, dupa citeva sedinte, au venit impreuna. El stia sa danseze de la ea, invatase singur", ne-a dezvaluit si Georgiana Crudu. Si apoi, daca aveti cu adevarat singe de dansator, puteti ajunge la concursuri sa purtati acele costume sclipitoare si elegante. Nu ramine sa spunem decit: Maestro, muzica! (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.