Educație

Culita Usurelu a lansat cartea Generatii

Iulia Crețu
15 oct 2007 1385 vizualizări
Profesorul odobestean Ion Culita Usurelu a lansat simbata, in a doua zi a "Toamnei Odobestene", lucrarea "Generatii.

Este prima lansare de carte a profesorului Usurelu, la Odobesti

Dialoguri necesare" (Focsani, 2007). Desi a participat la mai multe evenimente culturale in orasul in care locuieste, a fost pentru prima data cind profesorul de limba si literatura romana a organizat o adevarata lansare de carte in orasul Sarbei. Pe holul Bibliotecii "Ana Georgescu", in mijlocul elevilor de la Grupul Scolar Agricol si inconjurat de prietenii sai scriitori, din Panciu, Focsani, Adjud, Marasesti si Tecuci, cartea profesorului a fost prezentata de mai multi lectori. "Lucrarea profesorului Usurelu este una care ar trebui citita de toti. Si de cei mari si de cei mici, pentru ca este o lucrare educativa, care ne aduce aminte de lumea in care traim si ne pregateste pentru lumea de miine. Cartea prof. Usurelu este un adevarat manual de bunacuviinta", a spus prof. Virgil Raileanu, unul din lectorii lucrarii. Lansarea de carte a fost precedata de Gala Concursului National de Literatura "Varlaam", editia 2007. Locul I a fost ocupat de Aida Hancer din Suceava, locul II de Constantin Trilea, iar locul al III-lea de o odobesteanca, Anda Bejan. De asemenea, incepind cu editia din acest an a "Toamnei Odobestene", pentru a iesi din festivalul diplomelor acordate cu nemiluita de autoritatile locale la toti scriitorii, Primaria Odobesti va acorda o singura Diploma de excelenta pentru o lucrare a unui scriitor vrincean. Laureatul editiei din acest an este ginditorul Florin Paraschiv, pentru lucrarea "Sacru, miracole, pericole" (Ed. Pallas, Focsani, 2005). La evenimentele culturale a participat si Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura care, prin interventiile sale, a promis sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor pentru activitatile culturale din judet. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.