Educație

Concurs de poezie la Suceava

Roxana Furdui
21 aug 2007 1130 vizualizări
Pentru cei care indragesc poezia si si-au facut o pasiune din a scrie versuri se organizeaza in perioada 5-7 octombrie editia a XXXIX a Concursului National de poezie "Nicolae Labis la Suceava si Malini.

Concursul isi propune sa descopere, sa sprijine si sa promoveze noi si autentice talente in rindul tinerilor autori de poezie care scriu in limba romana, aceasta fiind si o regula a competitiei. O alta regula se refera la faptul ca sint acceptate in concurs doar acele lucrari nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare. In ceea ce-i priveste pe participanti acestia nu trebuie sa aiba mai mult de 30 de ani, sa nu fie membrii ai Uniunii Scriitorilor, sa nu fi debutat editorial, si sa nu fi obtinut Marele Premiu la editiile anterioare ale concursului "Nicolae Labis". Lucrarile trebuie trimise in cinci exemplare pina la data de sapte septembrie 2007 la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava, Str. Universitatii nr. 48, Suceava. Autorii poeziilor trebui sa aleaga un motto care sa-i reprezinte si care va fi folosit in loc de semnatura. în coletul postal va fi introdus un plic inchis (avind acelasi motto), care va contine numele si prenumele autorului, adresa completa, numarul de telefon (obligatoriu) si eventual adresa electronica. Concurentii trebui sa compuna intre cinci si zece poezii pentru a intra in concurs. Organizatorii asigura cazarea si cheltuilile de transport (bilete de tren-clasa a doua). Din juriu vor face parte membri ai Uniunii Scriitorilor, critici literari si reprezentanti ai organizatorilor. Cei care vor dovedi un talent remarcant pentru poezie pot obtine Marele Premiu "Nicolae Labis", dar se vor mai acorda si premii pentru cei care ies pe locul intii, doi sau trei. (Roxana FURDUI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.