Ultima oră

Cozi interminabile pentru produse la jumatate de pret

Roxana Furdui
17 aug 2007 1222 vizualizări
Odata cu sezonul soldarilor si vinzarilor promotionale, magazinele sint supraaglomerate u nu doar femeile profita de preturile mici, ci si barbatii u in aceasta perioada a anului, vinzarile cresc considerabil

Daca toata vara ati tinjit dupa o rochie, o bluza, o pereche de pantaloni sau o pereche de sandale si nu ati reusit sa le achizitionati pe motiv ca preturile nu erau direct proportionale cu bugetul dumneavoastra, in luna august aveti ocazia sa va indepliniti visul si sa va completati garderoba. Si asta pentru ca s-a dat startul soldarilor si vinzarilor promotionale pentru articolele de vara. In toata aceasta perioada, isteria reducerilor cuprinse intre 10% si 70% pare sa-i afecteze si pe vrinceni, care au intrat in febra cumparaturilor, asa cum se intimpla in marile metropole. In Focsani, insa, numarul magazinelor care fac discounturi este destul de mic, iar cele care au intrat in sezonul reducerilor sint supraaglomerate. Pentru produse la jumatate de pret, doamnele suporta caldura sufocanta, dar si cozile interminabile formate in fata caselor de marcat. Reducerile de 70% practicate de un magazin de incaltaminte a format zilnic o aglomeratie de nedescris. Doamnele entuziasmate de norocul care a dat peste ele probau de zor zeci de perechi de pantofi, pentru ca intr-adevar ocazia e unica, iar sandalele si papucii care s-au purtat anul acesta sigur vor mai "merge" si vara viitoare. Astfel, in doar trei zile, rafturile s-au golit considerabil. "Am luat o pereche de pantofi pentru fata mea de 21 de ani, am vazut ca scrie pe geam ca sint reduceri, altfel cred ca nici nu intram. E inca multa lume care nu stie ca e perioada reducerilor", ne-a marturisit Ioana Dediu, din Focsani, la iesirea din magazinul de incaltaminte Leonardo. Magazinele care ofera discounturi sint obligate sa specifice data inceperii vinzarii de soldare si durata acesteia, precum si sortimetul de marfuri supus reducerilor. "Reducerile au inceput de pe data de 14 august si dureaza pina in septembrie, pe 15. Avem reduceri numai pentru articolele de dama din productia proprie a magazinului. Majoritatea doamnelor sint surprinse de preturile mici, dar in acelasi timp sint si foarte incintate. Acum este momentul cind isi pot cumpara ceea ce nu si-au permis in lunile de vara", ne-a spus Gina Burlacu, gestioanara la magazinul Cybelle din incinta magazinului Milcovul.


Si domnii cauta reducerile


Chiar daca in mod normal femeile sint fascinate de cumparaturi, acest lucru fiind aproape o lege nescrisa a naturii, nu ne-a uimit sa descoperim ca si domnii pot fi pasionati de shopping, mai ales cind sint reduceri de pret. "Camasa pe care mi-am cumparat-o e de la «House of Art» si a avut un pret initial de 80 de lei, dar acum a costat doar 40 de lei. Pot spune ca sint interesat de solduri, banuiesc ca in orasele mai mari sint si mai multe magazine care au redus preturile in aceasta perioada. E avantajos sa cumperi un produs chiar daca sezonul cald e pe sfirsite. Camasa o voi purta oricum anul viitor. Moda nu este atit de importanta pentru mine, cred ca pentru femei este mai importanta. Oricum ma bucur ca mi-am gasit ceva sa-mi placa", a declarat Iulian Galagie din Focsani.


Vinzarile s-au dublat


Reducerile practicate in aceasta perioada vizeaza produsele de confectii, marochinarie, pielarie, galanterie, tesaturi, tricotaje, incaltaminte, articole sport-turism, cosmetice etc. Magazinele care comercializeaza astfel de produse isi maresc incasarile in fiecare sezon de soldare. Reprezentantii acestora spun insa ca foarte mult conteaza si felul in care publicitatea persuadeaza si ii determina pe potentialii clienti sa investesca bani si timp in noua garderoba. "S-au dublat vinzarile pentru ca am reusit sa captam atentia cetatenilor. Eu cred ca au inceput sa se obisnuiasca cu reducerile, noi avem si anul acesta vitrina magazinului plina cu anunturi. Concomitent avem si o promotie pentru colectia noua si asta atrage clientii", spune Cristian Petrica Emil, gestionar la magazinul Luxor din Focsani. Astfel, pretul unei perechi de pantaloni a scazut de la 89,90 lei la 69,90 lei, sau de la 94,90 lei s-a redus la 79,90 lei. Pentru un tricou de barbati platiti acum 39,90 lei in loc 49,90 lei. Un sarafan de dama s-a redus de la 150 de lei la 120 de lei, iar o pereche de pantofi sport costa intre 185,9 si 375 lei. In alte magazine, insa, produse de incaltaminte pot fi gasite chiar si la 30- 40 lei. Cum stocurile se epuizeaza rapid, clientii trebuie sa aiba si norocul sa gaseasca produse pe marimea dorita. Spor la cumparaturi! (Roxana FURDUI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.