Educație

Atentie parinti, copiii vostri isi cunosc drepturile!

Dana Slink
8 aug 2007 1118 vizualizări
Copiii au inceput sa isi cunoasca drepturile si apeleaza ori de cite ori au probleme la numarul de telefon 0800 8 200 200, pus la dispozitia lor de catre autoritatile pentru protectia drepturilor copilului.

Din ce in ce mai multi copii suna la Linia Verde pentru a semnala abuzurile la care sint supusi

Asociatia Linia Verde pentru Protectia Copilului a anuntat ca, in urma Campaniei Nationale de Promovare a Telefonului Copilului, desfasurata in perioada octombrie 2006 - iulie 2007, nu mai putin de 22.000 de copii au apelat la Telefonul Copilului pentru a cere ajutor. Dintre cazurile semnalate, 756 au necesitat interventia imediata a institutiilor abilitate. Cele mai des intilnite cazuri au fost cele de molestare fizica si abuz emotional, cazuri de neglijare, violenta verbala, discriminare, exploatarea copilului prin munca, abuz sexual, privare de libertate si, in cele din urma, trafic de copii. Mediul cel mai frecvent al abuzurilor este familia si scoala, urmat de spatiul public si familia extinsa. Marea majoritate a micutilor care reclama ca li s-au incalcat drepturile sint baieti, iar din rindul adultilor femeile sint cele care telefoneaza cel mai des la Telefonul Copilului. "In ceea ce priveste categoria de virsta a apelantilor, 47% dintre acestia au fost copii, rezultat care releva faptul ca mesajul campaniei a ajuns la publicul tinta", spun cei de la Asociatia Linia Verde pentru Protectia Copilului. Cele mai multe cazuri de abuz au fost inregistrate in Capitala. Odata cu lansarea campaniei, in toamna anului trecut, consilierea a fost extinsa si prin intermediul Internetului, prin lansarea site-ului www.telefonulcopilului.ro, Internetul fiind un mijloc de comunicare utilizat din ce in ce mai frecvent de copii. Telefonul Copilului este la dispozitia copiilor si parintilor zilnic, intre orele 08.00- 20.00. Printre serviciile oferite se numara informarea si consilierea cu privire la promovarea si respectarea drepturilor copiilor, indrumarea acestora catre intitutiile respective. "In vederea rezolvarii cazurilor inregistrate, Asociatia colaboreaza cu toate institutiile care sint implicate in protectia drepturilor copilului", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Linia Verde pentru Protectia Copilului. (Dana SLINK)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.