Social

Carduri de asigurat gratuite, dar cu plata

Dana Slink
20 aug 2007 961 vizualizări
Casa Nationala de Asigurari (CNAS) a anuntat ca de saptamina aceasta va reincepe tiparirea si distribuirea noilor carduri europene de asigurari sociale si de sanatate.

Acestea au in plus fata de cele vechi trei elemente de securitate. Potrivit CNAS, "emiterea noilor carduri nu anuleaza valabilitatea cardurilor emise anterior, acestea ramind valabile pina la data expirarii". Cu toate acestea, cardurile vor fi mai scumpe decit pina acum, costul lor ajungind de la 2,1 lei la 4,36 lei. Motivul principal consta in faptul ca firma care editeaza aceste carduri nu acopera toate cheltuielile de realizare la pretul de 2,1 lei. Noile carduri europene de asigurari sociale si de sanatate sint repuse in functiune dupa ce, timp de doua luni, CJAS a eliberat certificate provizorii de asigurat. Inlocuirea acestor carduri cu certificatele mult contestate a fost facuta din cauza unor defectiuni tehnice la aparatura firmei care a cistigat licitatia. In aceasta perioada, CJAS a eliberat 241 de certificate de asigurat. "Serviciile de distributie vor fi asigurate de Posta Romana, cardul fiind livrat solicitantilor ca scrisoare recomandata. Asiguratul va primi avizarea prin posta in termen de sapte zile lucratoare de la data depunerii cererii si la adresa indicata de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal. In cazul nerealizarii livrarii catre asigurat a cardului, acesta va fi livrat casei de asigurari de sanatate emitente, in termen de 15 zile de la trimiterea primului aviz in cutia postala a asiguratului", mai arata CNAS. Acest card garanteaza asiguratului accesul la serviciile medicale din strainatate, fara sa fie nevoit sa mai incheie o alta asigurare privata de sanatate. In acest fel, cetatenii romani beneficiaza de aceleasi servicii de ingrijire medicala ca si asiguratii tarii respective din sistemul public de asigurari de sanatate. (Dana SLINK)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.