Educație

Cvartetul Arpeggione la Focsani

Valentin Muscă
31 iul 2007 1170 vizualizări
Cele patru zine de la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti vor concerta pentru prima data pe scena Casei de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani. "Vrem sa inauguram cu acest concert o adevarata stagiune la Focsani.

Concert in premiera pe scena Casei de Cultura pe 10 august

Aceasta pentru ca am primit mai multe semnale de la melomani care ne-au sesizat absenta acestui gen de muzica in orasul nostru. Astfel, trupele Teatrului Ion Dacian vor fi invitate din acest an in mod constant la Casa de Cultura din Focsani. Am ales sa deschidem acest proiect cu «Arpeggione», pentru ca este un cvartet care imbina mai multe stiluri muzicale, ceea ce este pentru noi, ca organizatori, un atu", ne-a spus Aurel Oborocea, directorul asezamintului Cultural focsanean. Cvartetul Arpeggione este alcatuit din Alina Serban, Alida Boboc la vioara, Diana Toma la viola si Ioana Peteu la violoncel. Toti cei patru membri sint absolventi ai Universitati de Muzica din Bucuresti. Asa cum ne-a precizat directorul Casei de Cultura, Cvartetul «Arpeggione» se caracterizeaza printr-o larga paleta interpretativa, de la muzica de film si divertisment, la vals, jazz si pop-rock. Desi vine din zona simandicoasa a muzicii culte, cele patru doamne au spart frontierele si au coborit muzica pretentioasa pe platourile de televiziune, la simpozioane, aniversari si diferite evenimente mondene. Mai mult decit atit, "Arpeggione" a avut curajul sa se alature in concerte si altor formatii, ultima aventura fiind colaborarea cu formatia "Morandi" pentru albumul "Mind Fields". Spectacolul va avea loc pe 10 august , la orele 19:30, iar pretul unui bilet este de 20 de lei. Intrucit locurile sint limitate, rezervari se pot face la nr. de telefon 616839. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.