Educație

Au inceput pregatirile pentru STEV 2007

Valentin Muscă
11 mai 2007 749 vizualizări
Editia a XXV-a este una aniversara

Gala concurs a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni (STEV), editia a XXV-a, se va desfasura intre 30 mai - 1 iunie 2007. Organizatorul concursului, respectiv Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" din Focsani, a pregatit pentru acest an opt spectacole cu trupe de teatru de la Colegiul National "Cuza", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Liceul de Muzica si Arte plastice "Gh. Tattaresu", Grupul Scolar de Industrie Usoara, Grupul Scolar Agricol, Grupul Scolar de Electrotehnica si Grupul Scolar de Constructii Montaj. "Ca si in anii trecuti, Gala concurs se va desfasura la Casa de Cultura. Din juriul acestei editii aniversare vor face parte Marilena Tepus, director la teatrul "George Ciprian" din Buzau, actrita Diana Lupescu de la Teatrul Nottara din Bucuresti si actorul Sorin Rusu, de la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia"", ne-a spus Aurel Oborocea, directorul Casei de Cultura. Reamintim ca miscarea teatrala a elevilor din Vrancea, in mod particular de la liceele focsanene, este un adevarat fenomen inceput acum aproape trei decenii, la initiativa profesorului Constantin Apostolescu si cu sprijinul fostului Teatru Popular din Focsani, respectiv a actorilor-regizori Vasile Onesciuc si Ioan Constantinescu. La sfirsitul anului trecut, Teatrul Municipal a inceput demersurile pentru crearea "Atelierului de Creatie Constantin Apostolescu", ca o continuare a Stagiunii Teatrale a Elevilor Focsaneni (STEF), care urma sa se desfasoare in luna mai 2007. "Cadrele didactice au preferat sa continue miscarea teatrala in vechea formula, iar "Atelierul de Creatie Constantin Apostolescu" va debuta la toamna, o data cu inceperea stagiunii teatrale", a precizat Gerogeta Vioreanu, secretar literar la Teatrului Municipal. In istoria acestei miscari teatrale, unele editii s-au desfasurat sub sigla STEF, altele sub STEV. Din decembrie 2006 STEV este o marca inregistrata la OSIM de Casa de Cultura a Sindicatelor "LEopoldina Balanuta", iar organizarea stagiunii sub aceasta sigla este proprietatea acestei institutii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.