Educație

Expozitie B'Arg la Focsani

Valentin Muscă
9 ian 2007 1036 vizualizări
Directia pentru Cultura Vrancea va organiza o retrospectiva a unuia din cei mai cunoscuti graficieni interbelici - odobesteanul Ion Barbulescu, pe numele de artist B'Arg.

v"Sintem in discutii cu familia artistului odobestean si, dupa ce expozitia retrospectiva «Lumea lui B\'Arg» de la Palatul Sutu din Bucuresti se va incheia, vom organiza o expozitie la Focsani. Vom aduce in orasul Unirii lucrari inedite din creatia artistului aflate in proprietatea familiei",

ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura. Aceasta expozitie ar fi prima manifestare avind ca subiect opera artisului B\'Arg organizata in Vrancea in ultimile doua decenii.

Pentru a marca acest eveniment, o strada din Odobesti va purta numele Ion Barbulescu - B\'Arg. "O strada din noul cartier de linga satul Unirea va primi numele artistului nascut la Odobesti", ne-a

spus primarul Daniel Nicolas. Ion Barbulescu s-a nascut la Odobesti in anul 1887 si la nici 20 de ani avea rubrica permanenta in "Revista Copiilor si a Tinerimii" si in "Dimineata copiilor", iar in 1914 a avut prima expozitie publica la Sala Minerva din Bucuresti. Mai putin cunoscuta in Vrancea, opera sa este una de referinta pentru perioada dintre cele doua razboaie mondiale. (V. MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.