Educație

Ziarul de Vrancea a premiat Orchestra Unirea şi pe dirijorul ei

Silvia Vrînceanu Nichita
24 ian 2014 2908 vizualizări

Echipa care a readus muzica clasică în minunata clădire a Ateneului a fost răsplătită aseară cu o diplomă de fapte bune cu ocazia concertului aniversar dedicat Unirii Principatelor Romane

Pentru că au repus Focşaniul pe harta muzicii bune şi ne oferă lună de lună muzică simfonică în minunata clădire a Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia”, membrii Orchestrei de Cameră Unirea din Focşani au primit aseară, cu prilejul concertului aniversar dedicat Unirii Principatelor Romane, o Diplomă de pentru implicarea în viaţa comunităţii din partea Ziarului de Vrancea.

Echipa proiectului “Fapte bune”, derulat de ziarul nostru, şi-a continuat astfel misiunea specială începută anul trecut, la “Gala Fapte bune”, care a avut loc pe 23 decembrie 2013, cand i-am premiat pe cei care au oferit comunităţii minunate dovezi de altruism, de generozitate şi respect faţă de semeni. Înfiinţată în 2009, Orchestra Unirea continuă tradiţia muzicii simfonice la Focşani, întreruptă brusc de comunişti în urmă cu 50 de ani, cand Filarmonica de Stat Unirea a fost mutată abuziv la Galaţi.

Diploma dedicată celor care au făcut posibilă reluarea acestui generos proiect muzical a fost primită de Vincent Grüger, conducătorul muzical al Orchestrei “Unirea”, muzicianul german care colaborează cu Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului, şi flautistul Liviu Topală, referent muzical şi secretarul muzical al orchestrei, - iniţiatorii acestui proiect - , încă de la primul concert din anul 2009.

În pauza concertului, Vincent Grüger ne-a făcut surpriza de a mulţumi la scenă deschisă Ziarului de Vrancea pentru gestul de a aprecia munca echipei sale, gest salutat cu aplauze de public, pentru ca apoi muzicienii să interpreteze Simfonia Nr. 6 de Franz Schubert. Chiar dacă nu vă număraţi printre spectatorii fideli ai orchestrei, trebuie să ştiţi că oraşele învecinate invidiază Focşaniul pentru că se bucură de minunatul sunet al muzicii clasice! Iar Orchestra Unirea a devenit în ultimii ani un model de liberă initiativă culturală apreciat la nivel naţional. Cinste lor, artiştilor talentaţi şi oamenilor generoşi, care prin munca lor au îmbogăţit viaţa culturală a Focşaniului pentru că, în fond, ce e mai frumos şi plăcut decat să asculţi o simfonie. (Silvia Vrînceanu Nichita)

 

Orchestra simfonica Unirea a Ateneului ne cinta si ne incinta din anul 2009

Cititi aici documentarul dedicat de Ziarul de Vrancea Orchestrei Unirea, victoria unei pasiuni pe 23 ianuarie 2013: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/88633-orchestra-unirea-din-foc%C5%9Fani-%E2%80%93victoria-unei-pasiuni.html


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Liviu Topala , acum 3744 zile, 21 ore, 4 minute, 25 secunde
Felicitari si voua pentru frumoasa activitate jurnalistica! La Multi Ani!
Mariana Vartosu, acum 3744 zile, 21 ore, 18 minute, 53 secunde
ÎNCĂ O DATĂ FELICITĂRI, NU VĂ DEZMINŢIŢI, SUNTEŢI VERTICALI , IMPARŢIALI, CEI MAI BUNI!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.