Economic

Liberii profesionisti au lasat-o mai moale cu declaratiile

Daniel Garleanu
27 aug 2010 856 vizualizări
O mie de vrinceni si-au depus declaratiile pentru veniturile extra-job

Calvarul la care au fost supusi contribuabilii pentru a depune declaratiile pe propria raspundere a luat sfirsit. Conform situatiei centralizate de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea, ieri au fost depuse 148 de declaratii si 114 notificari, in conditii civilizate. Ghiseele erau ieri mai putin populate. Daca miercuri a fost nevoie de o prelungire a programului cu patru ore, ieri functionarii se pregateau de plecare la ora 17.00. "A fost mai lejer, nu s-au mai inghesuit oamenii la ghisee. Probabil au aflat ca nu e obligatoriu sa depuna pina pe 25, ca nu ii va amenda nimeni. Nu a mai fost nevoie de o prelungire a programului", ne-a declarat directorul adjunct al CJP, Mariana Mehedinti. De marti, cind au inceput sa fie aduse documentele, pina ieri, au fost depuse peste 500 de declaratii cu venitul net realizat si aproape 400 de notificari de catre cei care nu realizeaza venituri. Amintim ca OUG 58/2010 ii obliga pe vrincenii cu profesii liberale, cum ar fi notar, arhitect, consultant, evaluator, auditor financiar, executor judecatoresc, contabil, farmacist, expert tehnic, medic si scriitor sau jurnalist sa isi declare veniturile pe propria raspundere. Totodata, dupa completarea formularului, fiecarui deponent i se vor calcula debitele de platit catre somaj, pensii si sanatate. Dupa harababura de zilele trecute, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca pina la sfirsitul lunii septembrie se va face posibila plata on-line a contributiilor pentru veniturile de natura profesionala prin portalul e-Romania. De asemenea, ministrul a amintit ca actele se pot transmite si prin Posta, iar banii pot fi virati in conturile agentiilor judetene de ocupare si a caselor de pensii pentru a fi evitate cozile de la ghisee. Ministrul Muncii a declarat ca doar intre 5 si 10% dintre persoanele care obtin venituri profesionale au depus declaratiile pina ieri. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 30 minute, 26 secunde
stati sa vedeti : se pregateste o taxa pe biberon pentru ... NOII-NASCUTI ... sau NOU-NASCUTI ?! cum era, tizule :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.