Economic

Cursul de referinta coboara la minimul ultimelor doua luni

Ziarul de Vrancea
3 dec 2009 854 vizualizări
Moneda nationala s-a apreciat puternic in prima parte a zilei, cursul anuntat de BNR coborind pina la 4,2496 lei/euro, nivel minim al ultimelor doua luni, pe fondul unei miscari regionale determinate de imbunatatirea sentimentului investitorilor.

Astfel, cursul de referinta nu a mai ajuns la valori atit de scazute din 1 octombrie, cind banca centrala anuntase un nivel de 4,2495 lei/euro. Fata de sedinta de luni, cursul BNR a coborit cu 0,57%, de la 4,2738 lei/euro. "Miscarea de apreciere este regionala, probabil pe un ton mai optimist al investitorilor, incepind inca de ieri (marti, n.r.). in Romania insa este posibil sa fie vorba si despre o interventie indirecta a bancii centrale, deoarece investitorii sint probabil intr-o stare de asteptare inaintea alegerilor", a declarat un dealer bancar. Astfel, leul a deschis sedinta in 4,2430 unitati/euro, dupa care cursul de schimb a urcat usor, catre 4,25 lei/euro. In regiune, alte monede emergente s-au apreciat usor, zlotul polonez cistigind teren de la 4,1157 unitati/euro spre 4,1050 unitati/euro. La rindul sau, forintul s-a intarit de la 271,88 la 270,44 unitati/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a coborit miercuri cu peste 2 bani (0,8%), pina la 2,8157 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 2,8396 lei/dolar. Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobinzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,17% pe an, in usoara scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 8,39% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobinda a scazut la 8,67% pe an, de la nivelul de luni, de 8,89% pe an.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.