Economic

Programul Bani de liceu sfideaza criza

Iulia Nicolaie
17 sep 2009 883 vizualizări
Elevii nevoiasi se pot inscrie pina pe 1 octombrie

Programul national de protectie sociala "Bani de liceu" continua si in acest an scolar, in ciuda crizei economice si a reducerilor salariale din invatamint. Beneficiari ai Programului national de protectie sociala "Bani de liceu" sint elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie, ori aflati sub tutela in cazul respectarii conditiei de venit. "Acordarea sprijinului financiar in cadrul Programului national de protectie sociala "Bani de liceu" se face in ordinea crescatoare a venitului brut lunar pe membru de familie, cu incadrarea in fondurile aprobate cu aceasta destinatie de Ministerul Educatiei si Cercetarii", spun reprezentantii MECI. Pentru a beneficia de sprijin financiar din partea statului, elevul, ajutat de reprezentantul legal, trebuie sa formuleze o cerere in perioada 15 septembrie - 1 octombrie, la unitatea de invatamint la care este inscris. De asemenea, si autoritatile locale vor trebui sa demareze anchete sociale pentru a verifica veridicitatea declaratiilor viitorilor beneficiari in perioada 1 octombrie - 23 octombrie. Si Inspectoratul Scolar Judetean va trebui sa constituie o comisie de acordare a sprijinului financiar. Afisarea beneficiarilor se va face online, in data de 28 octombrie, urmind ca pina pe 2 noiembrie sa fie facute contestatiile, iar pina pe 6 noiembrie acestea sa fie solutionate. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.