Economic

Nici Remat Vrancea nu sta pe roze

Daniel Garleanu
20 ian 2009 3285 vizualizări
Patru centre de colectare din Vrancea si-au inchis portile u 30 de muncitori au ramas fara loc de munca in urma disponibilizarilor

Criza financiara loveste si in piata deseurilor reciclabile. Vizitele carausilor de fier vechi la punctele de colectare ale Remat Vrancea pe perioada iernii s-au rarit ingrijorator. Nici chiar obuzele, semnele de circulatie sau capacele de canalizari, furate adesea de saraci, nu isi mai gasesc drum pe strada Milcov, unde este sediul Remat Vrancea SA. Carutele care odata erau pline de baterii de masina, sirma ruginita, oale sparte si chiar caroserii de masini isi croiesc drum mai rar la centrele de colectare. Incasarile au scazut atit de mult incit compania a ajuns la concedieri de personal, raminind numai cei care de-a lungul vremii s-au tinut de treaba. Directorul Remat Vrancea, Danut Dima, spune ca a disponibilizat 30 de oameni din toamna si pina acum. "Preturile au scazut pentru ca a scazut industria auto, au cazut combinatele de fier si a devenit neinteresanta colectarea de fier ca si cea de hirtie. Combinatul de la Braila s-a inchis, iar granulele de plastic au devenit atit de ieftine ca nu mai este interesant pretul de reciclare", sustine directorul Danut Dima. In aceste conditii, compania a hotarit inchiderea centrelor de colectare din Golesti, Rimnicu Sarat, Tecuci si Odobesti. Pe parcursul iernii, pretul pe kilogram s-a redus ajungind acum la 45 de bani, in conditiile in care in septembrie anul trecut acelasi kilogram valora un leu. Fierul vechi din Vrancea merge la punctele de colectare din tara precum Tirgoviste, Galati sau Calarasi unde zilnic ajung in jur de 50 de tone, insa in ultima vreme, norma a ajuns greu de atins. Criza financiara inghite firme care garantau stabilitate si face victime in toate domeniile. "Criza am resimtit-o de la sfirsitul lunii septembrie. Deocamdata se simte o ameliorare dar nu pot sa spun daca se schimba in bine sau in rau. Criza dureaza de doi ani si noi am fi multumiti sa raminem aici. Daca se mai inrautateste, mai disponibilizam", mai spune Danut Dima, in speranta ca nu va fi nevoit sa dea oameni afara. "Eu nu imi doresc cresteri spectaculoase ca anul trecut, e mai bine sa fie stabilitate", sustine in continuare directorul care explica fluctuatia pretului la fier ca fiind daunatoare pentru ca agentii asteapta sa vinda cit mai scump, tin marfa pe stoc si pretul poate sa scada. De asemenea au fost "trase pe dreapta" si masini, din lipsa necesitatii lor dar si pentru a reduce cheltuielile pentru combustibil. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.