Economic

Carduri de credit pentru telefoane si zboruri in vacanta

Iulia Crețu
11 iul 2007 684 vizualizări
Bancile au semnat parteneriate pentru credite de vacanta, care ofera telefoane, vacante si puncte de loialitate

Vrincenii care doresc sa plece in concediu si nu dispun de lichiditati pot apela la o solutie la indemina, cardurile de credit. Noutatea de pe piata financiar-bancara o reprezinta cardurile cobranded, emise de o banca impreuna cu o companie. Acestea pot fi folosite asemanator, insa prezinta si facilitati suplimentare, de la reduceri la cumparaturi in magazinele agreate, pina la acordarea de puncte de loialitate care in final pot aduce discounturi sau chiar produse. Potrivit unui studiu realizat pe conso.ro, unul dintre primele carduri cobranded de pe piata romaneasca a fost lansat de Raiffeisen in colaborare cu Vodafone. La folosirea acestui card, clientii care-l utilizeaza pentru plati la comercianti primesc automat puncte de loialitate. La prima utilizare, cardul aduce din start 500 de puncte, iar apoi, la fiecare 10 lei cheltuiti, clientul acumuleaza alte 5 puncte. Acestea pot fi folosite pentru a cumpara telefoane mobile subventionate de la Vodafone, pentru a plati minute de convorbiri, reduceri la abonamente, extraoptiuni si alte produse. Daca Raiffeisen mizeaza pe marele talent al romanilor de a vorbi non-stop la celular, Bancpost ofera posibilitatea de a pleca peste mari si tari, in vacanta, tot pe bani imprumutati. Vrincenii amatorii de calatorii cu avionul pot apela la cardul emis de Bancpost si Tarom, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a cistiga mile marine, ulterior acestea putind fi folosite pentru a achizitiona gratuit bilete de zbor. In acest caz, utilizatorul de card primeste puncte indiferent daca utilizeaza cardul pentru plata la comercianti sau daca retrage numerar de la bancomate. La fiecare 3 lei cheltuiti, clientul primeste 2 mile, iar fiecare 3 lei cheltuiti pentru achizitionarea de bilete Tarom aduc 4 mile. La activarea cardului, se primesc automat 1.000 mile. Daca se acumuleaza 8.100 de mile, beneficiarul cardului poate cumpara un bilet dus-intors pentru o cursa interna la clasa economic. Un bilet similar pentru Viena, Roma, Milano sau Atena costa 18.000 mile. Cei interesati de cardurile de credit trebuie sa tina seama insa de faptul ca acestea trebuie ulterior alimentate cu suma datorata plus dobinda. Adica plecati in vacanta pe banii lor, dar din toamna trebuie sa-i returnati. Cumparaturi placute! (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.