Caterincă Mioritică

Consilierii locali va doresc ce-si doresc lor

Iulia Crețu
16 feb 2008 837 vizualizări
Clanul de 23 de consilieri locali focsaneni si-a postat in revista Primariei, "Focsanii" mesajul de intimpinare a noului an, anul electoral 2008.

Adica sa-i votati pentru inca un mandat

Din urarile celor care ne conduc razbate un fior de "mai vreau o data" in CL, de pupicei si "va iubim" pentru cetatenii de al caror vot depind si de asigurari ca municipalitatea se ocupa de problemele urbei pentru ca noi sa dormim linistiti. Daca unii au apelat la urari pline de metafore, altii la formule standard preluate parca de pe o vedere de iarna veche, de pe vremea lui Ceausescu, altii s-au apucat sa faca mici poezioare. Liberalul Stefan Atomei da dovada de originalitate: "Cetatenilor municipiului Focsani le doresc un an mai bun ca 2007, mai rau ca 2009 si: sa aiba caldura in suflete si in calorifere... de la ENET, senine sa le fie zilele si privirile functionarilor publici... de la Primarie, curate sa le fie gindurile si strazile orasului... de la CUP, bogate sa le fie casele si buzunarele... de la Administratia Financiara, frumoase sa le fie visele si spatiile verzi... de la DDSP, loiali sa le fie prietenii si functionarii de la MIRA", scrie electorilor liberalul din CL Focsani. Democrat-liberala doamna de fier de la CL, Mirela Bizna aminteste de numaratoarea inversa pina la alegeri. "Anul 2008 a intrat in clepsidra timpului, incepind numaratoarea inversa. Pentru ca anul acesta este un an electoral, nu uitati ca dumneavoastra puteti decide viitorul municipiului Focsani si soarta copiilor nostri", scrie Mirela Bizna. Colega sa de partid, Mioara Lazar, va doreste multe stelute de bucurie, poate 12, cite sint pe steagul UE. Independentul Cezar Mihailescu cere de la cetateni multa rabdare si speranta. Rabdare la "joaca" cu banii publici a politicienilor si speranta ca poate-poate se maturizeaza si cei care ne conduc si devin seriosi. Social-democratul George Mateescu isi doreste mai multa liniste, pace si intelegere intre taberele CL. "As vrea ca noi, consilierii locali, sa fim mai eficienti, activitatea noastra sa fie mai performanta, iar disputele politice sterile din cadrul sedintelor sa lase locul unei comunicari eficiente", transmite "pustiul" din CL colegilor sai. Liderul PSD, Liviu Oloeriu, spune ca 2008 va fi pentru municipiu un nou inceput. Oare chiar nu mai candideaza Bacinschi? In mesajele alesilor este loc si pentru cereri de scuze. Cel care se simte cu musca pe caciula este pesedistul Ion Vlase. "Daca am gresit cu ceva in calitatea mea de consilier in cele trei mandate pe care le-am avut, imi cer iertare acum", este sincer Ion Vlase. Iar liberalul Gabriel Negoita momeste electorul cu ceea ce este in UE. Primim si noi daca venim la vot. Cica! "Urez cetatenilor sa aiba parte de lucrurile bune si frumoase care exista in celelate tari ale UE si care sint posibile la noi chiar cu multa usurinta, daca vor veni la vot pentru a vota oamenii potriviti", spune cu tilc si liberalul Gabriel Negoita. V-am citat din paginile cu ginduri ca de oracol ale clasei Consiliului Local Focsani. Oracolul este pentru Decebal Bacinschi, care zice ca nu mai candideaza. Ca partidul nu i-o cere... (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 9 minute, 6 secunde
Nea vlase, te-am iertat,dute,lasa-ne.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.