Opinii

Poveste pesimistă despre o viitoare Românie PSD-istă

Ionel Sclavone
22 aug 2018 2954 vizualizări

10 august 2023. Bătrânul s-a așezat în fotoliu, lângă fereastră, aproape de măsuța pe care se află telefonul și privește afară. Așteaptă să fie sunat. I-a venit rândul, conform programării Ministerului Comunicațiilor, să vorbească cu familia din străinătate. Fiecare român care are rude dincolo de graniță poate fi sunat de acestea o dată la 9 luni, pentru un minut. Dacă ratează apelul, trebuie să aștepte alte nouă luni, conform unei legi, votată de Parlament în 2019.

În timp ce așteaptă apelul, gândurile bătrânului aleargă printre amintiri…

10 august 2018. A fost ultima zi în care și-a văzut băiatul, înainte să emigreze pentru totdeauna. S-au certat. Fiul voia să meargă la mitingul anti-PSD din Piața Victoriei iar el încerca să-l oprească: „Îți interzic, înțelegi? Tu ești tânăr, ești manipulat de Statul Paralel și de neamțul de la Cotroceni. PSD ne-a mărit pensiile iar din 2020 le triplează. Iohannis, cu Soros, cu PNL și cu USR instigă lumea să facă război, să ne ocupe ungurii și rușii. Să ne ia Ardealul și Moldova. Vor să-l bage pe Dragnea la pușcărie pentru că ține cu oamenii săraci“.

Când băiatul ieșea pe ușă, l-a amenințat: „Dacă te duci, nu mai ai ce căuta acasă. Nu mai vreau să știu de tine“. Mai târziu i-a părut rău pentru cuvintele grele...

La miting, fiul său a fost bătut și gazat cu lacrimogene de jandarmii care, cică, apărau Guvernul. După o lună, a primit o scrisoare de la el, în care îl anunța că a cunoscut o fată cu care pleacă din țară: „În România, nu se mai poate trăi. Vrem să ne întemeiem o familie și nu vrem să ne creștem copiii într-o dictatură a hoților“.

În toamna lui 2018, Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților a proclamat lupta contra Statului Paralel care voia să răstoarne Guvernul prin violență. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost pus sub acuzare și suspendat pe termen nelimitat. Oamenii au ieșit în stradă să-l apere dar Jandarmeria a intervenit în forță. Jandarmii au arestat mii de oameni pe care i-au demascat ca agenți ai Statului Paralel. Au fost judecați în regim de urgență, fără drept de apel, de instanțe speciale înființate de Ministrul Justiției Tudorel Toader, și aruncați la pușcărie. Bunurile lor au fost confiscate și împărțite jandarmilor care și-au dovedit loialitatea față de Guvernul PSD.

Concomitent, la propunerea lui Dragnea, care a dorit să arate lumii că nu dorește locul lui Iohannis, Parlamentul a suspendat alegerile pentru Președinție până la victoria împotriva Statului Paralel. Prerogativele șefului statului au fost preluate de Liviu Dragnea: „Până la alegerile prezidențiale din 2019 când vom încheia lupta cu Statul Paralel și vom reinstaura normalitatea“. Anul 2019 a adus o escaladare a luptei împotriva Statului Paralel. O investigație jurnalistică a A3 și Rtv a scos la iveală că liderii Opoziției, mai mulți procurori și judecători, oameni de afaceri și jurnaliști lucrau împotriva poporului român. Președintele Camerei Deputaților a cerut Ministerului Justiției și Jandarmeriei să nu precupețească nici un efort până la dovedirea vinovaților.

Tribunalele speciale s-au pus în funcțiune și au început să curgă condamnările. O parte dintre cei vizați au fugit în străinătate, în Uniunea Europenă, departe de brațul justiției dirijat de ministrul Toader. Dragnea a cerut imperios Uniunii să-i extrădeze pe vinovați, ca să-și ispășească pedeapsa în țară. Cum a fost refuzat, a întrerupt relațiile diplomatice și a închis granițele. Și-a făcut noi aliați în Rusia lui Putin și în China. Pușcăriile s-au umplut cu cei judecați în regim de urgență. Drept urmare, la solicitarea lui Tudorel Toader, pentru a face loc în celule noilor condamnați, a fost dată amnistia generală pentru toți deținuții de drept comun, indiferent de faptele comise. În pușcării au rămas doar agenții Statului Paralel.

Bătrânul își amintește că perioada aceea și-a pierdut soția, omorâtă cu bâtă, pentru 15 lei și un bilet de autobuz, de un recidivist proaspăt eliberat. Deși a fost filmat de camerele de supraveghere, făptașul n-a fost condamnat deoarece înregistrările au fost interzise ca probe în procesele penale. Singurul martor și-a schimbat declarația după ce a fost audiat în fața inculpatului. Intraseră în vigoare legile justiției din 2018.

Atunci s-a împăcat cu fiul său care n-a putut veni în țară, la înmormântarea maică-sii. Au plâns-o împreună, la telefon. Tot atunci a aflat că are un nepoțel. 

Câteva zile după aceea, în scopul susținerii luptei contra Statului Paralel, a intrat în vigoare legea comunicațiilor care restricționa apelurile din străinătate, limita accesul la internet și bloca comunicarea pe rețelele de socializare. Au fost închis toate televiziunile, cu excepția A3 și Rtv, website-urile de știri și majoritatea ziarelor. În toamna lui 2019, PSD a convocat un miting la care au participat, conform informațiilor oficiale, peste 10 milioane de oameni. De la tribună, Liviu Dragnea, înconjurat de câteva batalioane de jandarmi înarmați până în dinți, a întrebat mulțimea: „Vreți să fiu conducătorul vostru?“ Bătrânul își amintește că la TV s-a auzit un „Daaaa“ prelung, însă fețele oamenilor erau imobile.

În 2020, imediat după Anul Nou, PSD a organizat un referendum pentru modificarea Constituției. Președintele Camerei Deputaților a devenit Marele Conducător și a primit dreptul de a numi miniștrii, parlamentarii, primarii și de a conduce prin decrete.  Atunci s-a produs unificarea Ministerului Justiției cu Înalta Curte de Justiție, Curtea Constituțională și cu Parchetul General, sub conducerea lui Tudorel Toader care a primit titulatura de Întâiul Magistrat al Țării.

Alegerile au fost suspendate pe termen nelimitat iar partidele, cu excepția PSD, au fost scoase în afara legii. Pensiile și salariile n-au mai fost majorate. În schimb, Marele Conducător a cerut românilor să renunțe la economiile în valută, la bijuterii, la obiectele din metale prețioase și să le predea statului, ca să aibă bani de pensii și salarii. Cei mai mulți s-au conformat însă alții au refuzat. Au fost demascați ca agenți ai Statului Paralel și trimiși al pușcărie. Printr-un alt decret, au fost rechiziționate proprietățile celor plecați în străinătate. În plus, au fost obligați să trimită bani acasă ca să-și întrețină rudele din țară, cărora le-a fost retras dreptul la pensie și salariu.

Anul 2021. Deși Opoziția nu mai exista, nu se întrevedea finalul războiului cu Statul Paralel. Dimpotrivă a luat amploare și mai mare. Agenții săi erau descoperiți inclusiv în rândurile aliaților din ALDE și în PSD. Pe la colțuri se șușotea că Marele Conducător își elimină opozanții. Așa s-a aflat că șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era membru al Statului Paralel și conducea o rețea din care făceau parte și lideri PSD precum Ecaterina Andronescu, Gabriela Vrânceanu Firea, Robert Negoiță, Marian Oprișan, Victor Ponta, Mihai Tudose, Adrian Năstase, Nicolae Bădălău, Mircea Geoană, Ion Iliescu și mulți alții.

Marian Oprișan a fost judecat la Focșani, într-o sală amenajată pentru a primi cât mai mulți spectatori. În Piața Unirii au fost instalate ecrane imense pe care au fost transmise imagini din proces. În oraș se distribuia gratuit ziarul oficial al administrației județene în care, pe două pagini, sub semnătura redactorului-vedetă, Geo Nopateș, erau prezentate acuzațiile. Pe prima pagină, dintr-o fotografie făcută în arest, fostul baron privea miop, încercând, cu mâinile încătușate, să-și ridice ochelarii pe nas și, în același timp, să-și țină pantalonii fără curea să nu-i alunece în vine.

Principalul martor al acuzării a fost colaboratorul său cel mai apropiați, o funcționară în care baronul își pusese toată încrederea: „La ordinul Statului Paralel, acuzatul s-a lăsat corupt, a abuzat de funcție și a acționat împotriva cetățenilor pe care i-a mințit și i-a înșelat. Se întâlnea cu Băsescu, cu Ponta, cu Geoană, cu Iohannis și cu Tăriceanu, sub diferite pretexte, de 24 ianuarie sau de 6 august și complotau împotriva României și a Marelui Conducător“. Mărturia a fost zdrobitoare, Marian Oprișan fiind condamnat în baza unei recomandări a Întâiului Magistrat al Țării, Tudorel Toader.

Șirul amintirilor au fost întrerupte de țârâitul prelung al telefonului. 

Bătrânul s-a ridicat și a luat receptorul: „Alo?“ De la celălalt capăt s-a auzit o voce. Nepotul. Vorbea în română cu accent: „Ce faci buni? Ești sănătos? Să știi că eu merg la școală…Tati, mami sunt bine și ne este dor de tine. Nu înțeleg de ce nu se poate să venim la tine sau să vii tu la noi?“ Bătrânului îi dădură lacrimile și se prăbuși în fotoliu. Înainte ca apelul să se întrerupă, apucă să spună doar atât: „Îmi pare bine să te aud…“ Continuă în gând: „Pentru 100 de lei nu ne mai putem vedea niciodată, dragul lui buni… banii pe care i-am primit în plus la pensie și în schimbul cărora ne-am vândut viitorul…“

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.