Opinii

E mai uşor să sperii oamenii, decat să vezi un campion!

Dan Chiriac
4 nov 2013 1019 vizualizări
Duminică, toate televiziunile din Romania au băgat frica în oameni: profesorul Gheorghe Mărmureanu, cel mai cunoscut seismolog din ţară, a anunţat că vine marele cutremur!

A fost de ajuns ca dimineaţă acesta să vorbească la Pro TV pentru ca toate televiziunile şi agenţiile de presă să ne anunţe toată ziua că suntem în mare pericol! De altfel, de ceva timp, televiziunea ne anunţă aproape în fiecare zi că în Vrancea a avut loc un nou cutremur de pămant! Dar nu precizează că aceste seisme sunt percepute doar de aparatele performante şi în nici într-un caz de oameni. În schimb, toate aceste televiziuni nu au făcut nimic pentru ca o ţară întreagă să vadă finala turneului de tenis de la Sofia, acolo unde, probabil, cea mai bună sportivă a anului în Romania, Simona Halep, disputa finala Turneului Campioanelor la tenis. O mare sportivă, care a explodat pe plan sportiv în 2013, este pe buzele tuturor romanilor în aceste zile. Din păcate, televiziunile de sport, dar şi cele naţionale, au tratat performanţa Simonei doar la buletinele de ştiri. Se bat să achiziţioneze meciurile de fotbal cu cate 100.000 de euro, dar nu au făcut nimic pentru ca iubitorii sportului să vadă cel mai important moment sportiv al anului pentru Romania. Pentru unii a fost simplu: ministrul sportului Nicolae Bănicioiu s-a deplasat pană la Sofia şi a putut fi văzut în transmisiunea televiziunii de stat din Bulgaria. E clar că nu l-a interesat de restul romanilor! O astfel de perfomanţă aduce şi capital electoral! Din păcate, iubitorii de sport din Romania s-au întors pe vremea lui Ceauşescu. Numai că nu au mai montat “ligheanele” pe bloc pentru a prinde Sofia, ci au deschis calculatoarele şi au căutat meciul pe net! Asta pentru că toate televiziunile erau ocupate cu posibilul cutremur de mare adancime pe care profesorul Mărmureanu îl anunţa. Iar televiziunile de sport erau ocupate cu un penalty acordat uşor Stelei, într-un banal meci de campionat. Din păcate, şi de această dată politicienii au fost cei care au profitat, iar prezenţa lui Bănicioiu în tribunele de la Sofia confirmă acest lucru. Iar de pierdut au avut doar romanii, cărora li s-a servit din nou paine şi circ: “vine marele cutremur!”, lucru care face audienţă. Însă e clar că meciul Simonei Halep cu Samantha Stosur, din finala Turneului Campioanelor de la Sofia, ar fi făcut cea mai mare audienţă din Romania în acest an, poate chiar peste meciurile echipei naţionale sau cele ale Stelei din primăvară, cu Ajax sau Chelsea, în Europa League. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Foarte Adanc,mai puțin adanc....., acum 3824 zile, 15 ore, 33 minute, 17 secunde
Trebuie menținută frica de ceva că altfel se relaxează poporul și vede ce-i în jur,ce [nu]face guvernul,etc. Oricate sfaturi dai la TV cu școlari pe sub bănci,oameni pe sub dulapurile din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.