Opinii

Vrancea abandonata

Corneliu Condurache
20 oct 2006 893 vizualizări
Ca in Vrancea si Festivalul Bachus a fost demult directionat spre malaxorul disputelor politice, nu mai era un secret pentru nimeni.

Cind il organizau oamenii Partidului Social Democrat, nu vedeai picior de liberal sau democrat. Ieri, pesedistii au lipsit cu desavirsire. Despre modul in care folosea aceasta sarbatoare a podgorenilor pentru a-si ostoi mai ales accesele de paranoia satrapul judetului pina in 2004, fituind parca in dusmanie aiurea sute de mii de euro din bani publici, "Ziarul de Vrancea" a scris la timpul potrivit.

Acum, daca tot s-a intors roata, nu-i greu de observat ca s-a ajuns practic in extrema cealalta!

Faptul ca la deschiderea de ieri a manifestarii n-au catadicsit sa ajunga nici macar prefectul si parlamentarii de Vrancea din partea puterii, nu da deloc bine. Si inseamna ca s-a trecut intr-o zona (fata de "datinile si obiceiurile" din anii 2000-2004) usor confundabila cu indolenta sau desconsiderarea unei sarbatori din partea mai-marilor zilei. Sigur, evidenta ca s-a renuntat la parangheliile megalomanice baronesti care bagau o sumedenie de bani publici sau adunati cu arcanul (prin comisari ai Garzii Financiare ori inspectori de la Finante si Oficiul pentru Protectia Consumatorilor trimisi cu contractele de sponsorizare intr-o mina si chitantierul de amenzi in cealalta), in buzunarele unor dubiosi, este in mare

masura de salutat. Dar ca singurele oficialitati din rindul actualilor guvernanti care au gasit de cuviinta sa ajunga ieri de la Bucuresti in judetul nostru, pentru a cinsti o manifestare precum cea a viticultorilor vrinceni, au fost doi directori anonimi din Ministerul Agriculturii, este greu de perceput altfel decit cum lasa se se vada o astfel de atitudine. Mai ales dupa rezultatele cu care se stie ca s-a soldat recenta mult mediatizata incercare de schimbare din functie a lui Oprisan. Vrancea pare abandonata la stadiul de

baronat in subconstientul multor domni din staff-urile formatiunilor politice mai mult sau mai putin "aliate", aflate la masa cu bunatati a puterii. Pentru acestia nu-i de mirare ca-i greu, costisitor si nu prea mai merita eforturile sa-i schimbi -cel putin pe termen scurt - statutul unui astfel de tinut!

Nu-i defel exclus ca multi vrinceni sa-si fi format o astfel de imagine dupa ce au constatat ieri cu stupoare la deschiderea Festivalului "Bachus 2006" lipsa domnilor politicieni barosani, liberali si democrati!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.