Opinii

Diferentele dintre manual si realitate

Corneliu Condurache
7 iul 2006 829 vizualizări
Judecatoria Focsani are sefi noi. Citeva ginduri ale noului presedinte au fost consemnate in editia de astazi a "Ziarului de Vrancea", de catre redactorul acreditat pe justitie.

Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete: discutiile purtate in diverse cercuri din judet, pe parcursul derularii concursului la Consiliul Superior al Magistraturii, vis a vis de accederea Danielei Matache in scaunul de sef al instantei in care tocmai a inceput saptamina aceasta judecarea dosarului lotului Oprisan instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, s-au invirtit in jurul unui amanunt defel

nesemnificativ. Acela ca sotul ei este, din intimplare, subordonatul principalului acuzat. Chestionata concret despre acest aspect, noul presedinte al Judecatoriei Focsani da un raspuns previzibil.

Acesta spune in esenta ca activitatea profesionala nu-i va fi afectata, chiar daca este sotia inspectorului Iulian Matache, angajat la Consiliul Judetean. "Sotul meu lucreaza de mai multi ani la CJ, eu de 11 ani sint judecator. Nici pina acum nu mi-a afectat profesia, sub nici o forma, si nici in viitor nu se va intimpla acest lucru. El este cu activitatea lui, eu cu activitatea mea. Avem o intelegere foarte

clara in familie: fiecare isi vede de activitatea profesionala. Nu au existat presiuni niciodata asupra mea din partea nimanui pina acum si, personal, cred ca nici nu vor fi pentru ca se stie ce fel de persoana sint. Dvs. ati auzit ca in acesti ani nu mi-as fi facut treaba cum trebuie, sau ca ar exista reprosuri in privinta moralitatii mele profesionale? Interesati-va despre activitatea mea ca judecator, consultati dosarele pe care le-am avut si veti vedea ca nu gasiti nici o pata neagra". Declaratia, sa recunostem, pare extrasa din manual. Numai ca justitia in Vrancea acestor ani , din pacate, nu a functionat tocmai la fel. Iar acest lucru il stiti cel mai bine dumneavoastra, vrincenii obisnuiti, care ati avut tangente cu ea in diverse ocazii. Si ati sesizat cel mai bine diferenta uriasa, nu de putine ori, dintre teorie si practica.

Nu ramine decit sa speram ca aceasta distanta va fi sesizata realist si de proaspata conducere a Judecatoriei Focsani. Romania reala, nu-i un secret, difera binisor de cea din carti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.