Opinii

Filiale de pluton

Corneliu Condurache
15 mai 2006 860 vizualizări
Agitatia partidelor parlamentare pentru o pozitionare cit mai convenabila perioadei de dupa Raportul de tara si hotarirea Consiliului Europei referitoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana se simte peste tot, in mediul in care acestea evolueaza.

Pot fi detectate astfel de miscari si pe la filialele din Vrancea ale respectivelor forte politice? Din ultima conferinta de presa a celor de la PNL si PD, tinuta inca impreuna sub sigla Aliantei, greu dedescoperit asa ceva. La fel si din prezenta anonima a delegatiilor acelorasi partide la ultimele evenimente derulate, de exemplu, la 9 Mai in judet. Pina si setea de a-si administra lovituri reciproce considerate decisive, mai subterane sau la suprafata, pare a se mai fi potolit la protagonistii echipelor lui Sapunaru si Vraciu. La PSD, in afara grijii perpetue de a-l scoate pe "domnul presedinte" "cel mai popular" la cit mai multe sectiuni ale concursului mediatizat si organizat de ziarul sau, e foarte posibil ca ultimele deplasari ale lui

Oprisan pe la birourile procurorilor de la Departamentul National Anticoruptie, - la solicitarea celor din urma - sa aiba, in ciuda declaratiilor optimiste ale baronului, o cu totul alta semnificatie. Nici plasarea aceluiasi personaj in rindurile din spate alaturi de "primarul care este" Vanghelie la festivitatile ocazionate de lansarea proiectului "generatia 2008" a partidului sau nu-i de neluat in calcule. In special cele legate desigur de viitorul politic previzionat la centru pentru inca seful pesedistilor vrinceni.

Partidul Conservator, la cit apare cotat in ultimele sondaje nici n-ar prea merita osteneala sa ne ocupam de el. Poate doar sa observam ca metoda de a se pozitiona in rolul de Remat politic autohton - care aduna ce-au lasat altii! - a filialei vrincene nu se dovedeste cum nici nu era dificil de anticipat o solutie demna sa rupa gura tirgului. Despre "Romania Mare" exista deocamdata indiciul ca este ispitit in Vrancea sa se apropie de PSD in concordanta cumva cu strategiile mult comentate in aceste zile ale lui Mircea Geaona la centru. Plasarea liderului filialei locale a partidului lui Vadim pe locul doi, dupa "cel mai popular", in acelasi suspomenit clasament al concursului supervizat de baron - cu rol principal in afara

oricarui dubiu de a-i mai gidila o data neostoitul cult al personalitatii acestuia - la sectiunea "politic" se constituie intr-un solid semn suplimentar al banuielii mentionate. In aceasta incercare de seductie nu sint insa excluse posibile dezvoltari ulterioare ce-ar putea lua forme surprinzatoare. Deci ramine de vazut si de urmarit. Partidul lui Gigi Becali, care si el conform ultimelor cifre date de sondaj este unul parlamentar, nu si-a manifestat existenta in judetul nostru de la ultimele alegeri si, ca atare, nu avem ce spune despre el deocamdata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.