Opinii

Enetul si subventia “pe stil nou”

Corneliu Condurache
30 aug 2011 1486 vizualizări
Ministrul muncii si protecttiei sociale a anuntat recent modificarea modului de acordare a subventiilor la caldura, incepind din acest an.


 Astfel, vor primi ajutoare de la bugetul central al statului doar „persoanele vulnerabile” care au venituri de pana la 800 de lei pe membru de familie. Schimbarea fata de ce s-a intimplat pina acum  ar consta in aceea ca vor primi subventie guvernamentala, spre exemplu, doar  anumiti abonati ai Enet –„cei care au nevoie”, conform declaratiei lui Sebastian Lazaroiu - nu toti cei racordati la sistemul centralizat, asacum se obisnuia. Modificarile impuse de guvern lasa la optiunea autoritatilor  autohtone aplicarea unui  model similar pentru subventia din  pretul gigacaloriei  acordata din bugetul local. Concret, Consiliul Local Focsani va trebui sa hotarasca daca  subventioneaza productia Enet  pentru toti focsanenii  abonati, sau doar  pentru cei ce „au nevoie”. Decizia nu va fi usor de luat pentru alesii locali. Pentru ca pe linga anul  electoral care-i foarte aproape, „f abrica de caldura” din municipiul resedinta de judet este intr-o situatie financiara  dficila si cu subventii date „la tot poporul”.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
popescu, acum 4621 zile, 17 ore, 25 secunde
De fapt, in multe cazuri, subventia a scazut pentru se acorda din nou o suma fixa si nu un procent ca in anii anteriori.
Calorifer, acum 4622 zile, 4 ore, 17 minute, 22 secunde
Asta-i celebrul "don Popescu" ? Mama ce fata de manager de kkt are ! Poate gresesc aia cu demolatul MOPAF si darama si sandramaua ENET. Fugiti sobolanilor !!!!
IONESCU C, acum 4622 zile, 11 ore, 20 minute, 41 secunde
Felicitari domnule Condurache ! Ati ajuns, dupa simpla mea observatie succinta , la cel de-al 4.745-lea editorial despre Enet. Inca vreo 250 si veti ajunge la colosala cifra de 5.000, numar rotund. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.