Opinii

Socoteli de Ziua Unirii

Corneliu Condurache
20 ian 2006 910 vizualizări
Odata cu iesirea voit zgomotoasa de ieri a baronului de Vrancea, prin care acesta se prezinta pe prima pagina a ziarului pe care-l tine sub papuc ca fiind cel la a carui invitatie vine Basescu in Vrancea sa serbeze 24 Ianuarie, sint posibile doua unghiuri de vedere in privinta interpretarii respectivului instantaneu extras din actulitatea vietii din judet.

In afara celui care nu mai reprezinta o surpriza in ce priveste dorinta arzatoare a aceluiasi individ de a

poza in ochii opiniei publice drept personajul in jurul caruia se invirt toate evenimentele importante ce se petrec pe aceste meleaguri.

Primul ar fi accentul pur caragialesc al situatiei in care se gaseste, iata, politicianul local care-i organiza nu cu multe luni in urma nunti de homosexuali "chiorului" in buricul Focsaniului. Acelasi tip tine acum precipitate "sedinte de indata" la Consiliul Judetean pentru a-i gidili orgoliu cu impecabile contributii la vizitele de protocol zero. Menite sa ajunga la urechile celui de ale carui gesturi marunte depind cel mai probabil in mintea baronului multele si incarcatele dosare pe care le are pe la Departamentul National

Anticoruptie.

Este in fragmentul desprins din cruda realitate a acestor zile din Vrancea ceva din ridicolul posturii lui Catavencu din "O scrisoare pierduta" pus sa-i tina hangul adunarii de sarbatorire a victoriei in

alegeri "candidatului de la centru".

Tot acum capata, parca, o continuitate logica si prin suspomenita gudurare publica pe linga "marinar", gestul aratarii muschilor prin scrisoarea-protest a celor 64 de primari, executat recent sub comanda "sefului de judet ".

Ce s-a vrut, cum nu s-a facut mai apoi un secret, o foarte palpabila demostratie de forta. Constind in reactia prompta, dorita sa creeze impresie, a detasamentului disciplinat de actiune rapida si eficienta

ce incolonat la doar un semn al "celui mai cel" cere demisia reprezentantilor guvernului in teritoriu.

"Poti lasa tu, Basescu, om care-ai ajuns unde ai ajuns pentru ca simti pulsul poporului, o asemenea valoare la cheremul procurorilor anticoruptie ai lui Daniel Morar?"

E, fie ca ne place sau nu, un mod de gindire si actiune ce nu-i cu putinta de exclus din mintea unui satrap local. Mai ales in vremurile astea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.