Opinii

Politia cu clopotei si contrabandistii de alcool din Vrancea

Corneliu Condurache
2 sep 2010 1249 vizualizări
Conform comunicatului de presa al Politiei Vrancea, ieri s-a desfasurat o noua descindere vruta de amploare si spectaculoasa la sediile unor producatori si comercianti de bauturi alcoolice contrafacute din judet.

S-au efectuat perchezitii in orasele Panciu si Focsani la sediile si punctele de lucru ale unor firme, suspectate ca desfasoara activitati ilegale cu bauturi alcoolice supuse accizarii. Toate bune si frumoase, numai ca actiunea de ieri are in desfasurator doua hibe trase aproape la indigo cu cele dintr-o razie similara la care s-a recurs in Vrancea in urma cu un an si patru luni. Si atunci, ca si acum, in comunicatul de presa al Politiei se vehiculeaza cantitati impresionante de alcool confiscat si de etichete false depistate. Ar fi vorba iata de 1.350 litri de alcool, 262.000 litri de bauturi fermentate si 90.000 litri de bauturi fermentate nedistilate, despre care oamenii legii au suspiciuni ca sint contrafacute si ca patronii le pun in vinzare fara a plati taxele catre stat. Totodata, la perchezitii au mai fost gasite 96.500 de etichete si 34.300 de ambalaje si recipiente, precum si doua instalatii de fabricare si imbuteliere pentru bauturi alcoolice fara documente legale. Nu se aminteste nimic de numele vreunei firme sau de identitatea vreunui banuit traficant, sub pretextul cunoscutei justificari: cercetarile ar putea avea de suferit daca transparenta ar fi dusa pina intr-un asemenea punct. Or, tocmai lipsa transparentei este favorizanta unei musamalizari ce n-ar constitui deloc o noutate pentru cazuri de acest gen. Cit despre cantitatile mari de alcool confiscate si anuntate in comunicatul Politiei, parca te duce gindul la "pisica cu clopotei" care are serioase probleme cu "prinsul soarecilor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.