Opinii

Spitalul judetean, gituit de luptele politice

Corneliu Condurache
12 aug 2010 932 vizualizări
Zilele acestea este in derulare un exemplu despre modul in care politicienii contribuie cu avint la rezolvarea marilor probleme ale judetului

Si asta indiferent daca ei sint in opozitie sau la putere, in Vrancea ori la Bucuresti, la guvernarea tarii. Este vorba despre soarta Spitalului Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" din Focsani. Vrut ca intruchiparea primului exemplu al descentralizarii puterii in teritoriu, unitatea sanitara cea mai importanta din Vrancea a ajuns un fel de minge de ping-pong a luptei politice dintre PSD si PDL. In timp ce primii vor sa-i forteze pe portocaliii lui Boc si ai lui Basescu sa le achite toate datoriile spitalului si sa le asigure in continuare sursele de finantare, ceilalti nu se lasa mai prejos. Pentru ca sint la putere si au "muschi" crescuti ca atare, nu?! Pretentiile PSD sint teoretic firesti, dar practic greu, daca nu imposibil de satisfacut in Romania anului 2010. Iar intr-o asemenea situatie ideala, cu datorii achitate la zi si finantare asigurata in continuare, Spitalul "Sfintul Pantelimon" nu pare sa mai fi fost vreodata, decit probabil la deschiderea sa de dinainte de 1989. Guvernantii ameninta ca salariile angajatilor spitalului judetean pe luna august 2010 nu vor mai fi platite, iar unitatea este in pericol de a fi scoasa din circutul sanitar, in caz ca Oprisan nu semneaza preluarea acestuia in conditiile lor. Altfel spus, Spitalul Judetean este in prag de a fi inchis. Ar fi "succesul suprem" al politicii pe aceste plaiuri.

P.S. Cei delegati de putere pentru a le tine piept prin declaratii Consiliului Judetean si lui Marian Oprisan sint prefectul Ion Oprea si seful Directiei de Sanatate Publica Vrancea, Catalin Graur. Nu e nevoie de cine stie ce spirit de observatie pentru a constata ca sint prea mici pentru un razboi atit de mare. PDL Vrancea chiar nu vede, oare, ce se intimpla in acest caz?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.