Opinii

CJ Vrancea si Ministerul Sanatatii se intrec in jocul la cacealma

Corneliu Condurache
13 iul 2010 1083 vizualizări
Video-conferinta cu prefectii pe seama descentralizarii spitalelor, tinuta ieri in absenta presei - de ce oare?! - s-a derulat, in cazul particular al Vrancei, dupa principiul fiecare o tine pe-a lui cit poate .

Astfel, daca Raluca Dan, secretarul judetului, a cerut pentru preluarea Spitalului Judetean "Sfintul Pantelimon" garantii ca nu vor ramine cu datoriile "in brate" "" ei, la nivelul Consiliului Judetean Vrancea dorindu-si mai multi bani publici pe care sa-i imparta si mai multa putere izvorind din "virful pixului" ce aproba astfel de cheltuieli - ministrul sanatatii, Attila Cseke, a raspuns de la Guvern printr-o "contra-mutare" pe masura. Ea consta in amenintarea ca in perioada imediat urmatoare Ministerul Sanatatii Publice va analiza situatia fiecarei unitati sanitare care nu a fost preluata de catre autoritatile locale si va decide asupra oportunitatii de a mentine servicii medicale "acolo unde comunitatea nu doreste acest lucru". In realitate CJ anticipeaza ca Ministerul Sanatatii nu-si va permite in final, orice-ar fi, sa lase Vrancea fara Spitalul Judetean. In timp ce Ministerul Sanatatii se bazeaza, pe greu de imaginat, daca nu cumva imposibila ipostaza a CJ de a ramine pe pozitiile inflexibile afisate in aceste zile ce ar putea determina inchiderea Spitalului "Sfintul Pantelimon" din Focsani. Altfel spus, atit CJ Vrancea cit si Ministerul Sanatatii practica pur si simplu strategia jocului "la cacealma" cu speranta ca primul care va ceda va fi celalalt. Ce loc ocupa in acest joc intentia ori dorinta asigurarii unor servicii de sanatate cit de cit decente vrincenilor?! Asta-i o cu totul alta problema care merita si ea discutata, dar cu alta ocazie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 9 minute, 14 secunde
BOSTAN IORDACHE, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de : - trafic de influenţă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.