Opinii

Sedinta CL Focsani in coordonate CFR

Corneliu Condurache
30 iun 2010 1214 vizualizări
La sedinta de ieri a Consiliului Local Focsani, una cu miza aparte pentru politicienii autohtoni, avind in vedere proiectele de hotariri de pe ordinea de zi, alesii democrat liberali au ales strategia parasirii salii.

Asta dupa ce noii lor consilieri - Lucica Chiper si Ionel Preda - nu au fost trecuti pe ordinea de zi spre validare pentru a-i inlocui pe Mioara Lazar si respectiv Adrian Colin, deveniti incompatibili din cauza ca au intrat in rindul functionarilor publici. De aici lucrurile se impart in doua directii. Democrat liberalii acuza majoritatea PSD^PNL din CL Focsani de sicane premeditate cu scopul de a-si trece fara emotii proiectele. Alianta liberalo-social democrata raspunde printr-o contra-acuzatie de superficialitate in cunoasterea si aplicarea regulamentelor miniparlamentului municipiului resedinta de judet de catre PDL-isti care au depus cu intirziere proiectul de hotarire referitor la validarea noilor consilieri. Se pune, desigur, intrebarea: daca democrat-liberalii stiau ca au de luptat cu o majoritate care-i poate sicana, de ce n-au evitat ipostaza de a-i oferi "pe tava" acesteia motivul nu foarte greu de intuit al sicanarii? Concret: de ce PDL-istii nu s-or fi ingrijit, oare, sa depuna proiectele de hotariri continind propunerea de validare a Lucicai Chiper si a lui Ionel Preda ca si consilieri locali in CL Focsani inaintea datei de 23.06 2010, cind nimeni n-ar mai fi putut refuza inscrierea lor pe ordinea de zi? Daca au facut-o cu gindul ca nu vor fi "taxati", iata ca s-au inselat. Daca-i vorba de nestiinta ori necunoastere (din partea PDL-istilor) ar trebui tras cineva la raspundere. Pentru a dovedi o eventuala ilegalitate a majoritatii PSD^PNL in aceasta speta, democrat-liberalii ar trebui sa deschida o actiune in justitie, ceea ce presupune timp si bani, deci greu de crezut ca ar fi mizat si pe asa ceva. Mai ramine atunci variana alegerii strategiei de a "poza" in victime ale Aliantei majoritare din CL Focsani. Sa fi reusit, oare?! Cert este ca printr-o asemenea tactica aleasa, costient sau nu, ieri PDL-istii au reusit "performanta" de a-i ajuta pe PSD-isti si PNL-isti sa-si treaca in viteza, precum Intercity prin halta Putna Seaca, proiectele dorite prin legislativul focsanean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.