Opinii

Decizii cu dus-intors

Corneliu Condurache
8 nov 2005 918 vizualizări
Emisiunile de stiri de ieri relatau despre modul in care Fiscul a pierdut in justitie prima runda a confruntarii cu Gigi Beacli pe tema sechestrului pe averea acestuia. Desi solutia nu este una definitiva, este posibil ca si verdictul final al doamnei legata la ochi si cu balanta in miini sa fie unul tare asemanator.

Intr-o logica normlea intrebarea obligatorie intr-o ordinde cit de cit fireasca este daca n-ar fi fost oare mai "cu socoteala" sau "mai asezat", cum spun batrinii sfatosi de prin satele noastre, ca seful Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, inainte de a porni o batalie cu o asemenea miza si mediatizare sa se fi sfatuit cu un foarte bun avocat si sa nu se lase numai pe mina "juristilor de la ANAF"? Situatia este oarecum in multe privinte asemanatoare, desigur la o alta scara si cu adaptarile de rigoare, si-n seria de litigii pe care cum scriau in editia de luni a "Ziarului de Vrancea" redactorii

nostri, Directia Silvica a cam inceput sa le piarda pe banda rulanta in justitie. La fel cum am mai spus-o din acest colt de pagina, si-n cazul actiunilor de acelasi fel ale Prefecturii (curios,pregatite si ele cum se pare,cam la fel de urechist). Demnitarilor noii puteri ar trebui sa le fie foarte clar (chiar daca inca se mai cred probabil in sinea lor unii dintre ei trimisii dreptatii si adevarului pe aceste meleaguri): procesele odata declansate se constituie in primul rind in adevarate dueluri pe capa si spada intre avocati. Cine si-a facut iluzii ca deciziile semnate de noii ocupanti ai scaunelor ergonomice de prin diverse insitutii din judet sint intangibile si inatacabile, constata ca realitatea este foarte departe de astfel de vise. Numai ca parcurg acest proces nu de putine ori pe consistente fonduri publice platindu-le salariile din urma celor pe care i-au mazilit fara o minima masura de protectie. Concluzia pe care nu vad de ce ne-am feri s-o spunem ar fi ca deciziile luate cam dupa ureche n-au doar cale pentru dus; obligatoriu trebuind luata-n calcul si cea de intors. Asta-i viata! P.S La toate cele de mai sus trebuie tinut cont, bineinteles, si de faptul ca judecatorii, procurorii sau politistii vrinceni cum ati putut citi tot ieri in "Ziarul de Vrancea": nici vorba "sa primeasca telefoane" cind au vreo cauza sensibila pe rol! Declaratia aia cu "se pun pile in dosare" se referea probabil la glumele pe care si le fac maturatorii serviciului public al primariei. Cind se mai distreaza ei la primele ore ale zilei, pina sa se apuce de treaba, amuzindu-se sugubat si rasfoind dosarele de pe la Parchet, Judecatorie ori Tribunal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.