Opinii

Vrancea si politicienii in criza

Corneliu Condurache
10 mai 2010 1154 vizualizări
O conditie pentru ca masurile dure, ca urmare a reducerii cheltuielilor bugetare (scaderea cu 25% a fondului de salarii in sectorul public, cu 15% a pensiilor si ajutoarelor de somaj, taierea semnificativa a subventiilor s.a.), ce cu mare probabilitate vor fi cuprinse in scrisoarea de intentie a Guvernului Romaniei catre Fondul Monetar International (in scopul eliberarii unei noi transe din imprumutul convenit) sa fie aplicabile si sa-si atinga scopul o reprezinta, conform parerii mai multor cunoscatori in domeniu, credibilitatea celor care trebuie sa le aplice.

Primii care ar fi normal sa-si puna o asemenea problema in Vrancea, de exemplu, sint politicienii din conducerea organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal. O fac ei, oare? Si daca da, la ce concluzie au ajuns? Nici o rememorare a ceea ce-au patit taranistii in perioada 1996 - 2000 nu le-ar strica PDL-istilor in aceste zile. Pe de alta parte, celelalte doua forte politice care conteaza in politica judetului, Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal si care printr-o alianta formeaza majoritatea in Consiliul Judetean si-n cele mai importante Consilii Locale din Vrancea, a devenit evident din comportamentul ultimelor zile cum cauta sa traga cit mai multe foloase electorale de pe urma situatiei create. Tot specialistii in economie avertizeaza ca esecul masurilor dure de reducere a cheltuielilor bugetare susmentionate va avea drept consecinta o situatie si mai grea a economiei tarii (adaugarea la scaderile de salarii si pensii cresterea TVA si a cotei unice, neexcluzindu-se nici intrarea tarii in incapacitate de plata). Este, desigur, o utopie sa crezi ca in acest context PDL, PSD si PNL ar putea sa vorbeasca macar pe anumite teme aceeasi limba. "Pescuitul in ape tulburi" pe care sint, se pare, tentati sa-l practice social-democratii si liberalii este insa greu de catalogat altfel decit aproape la fel de riscant ca si lipsa de credibilitate a guvernantilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 2 ore, 31 minute, 22 secunde
Jos regimul basasciano-mafiot! Romani iesiti in strada sub deviza: LOCURI DE MUNCA, NU SOMAJ!
, acum 739411 zile, 2 ore, 31 minute, 22 secunde
RUSINE!!!!!!!!!! celor cre organizeaza petreceri si pe aceste vremuri!!!! Daca si acum se organizeaza spectacole la gara, inseamna ca exista bani?????de ce sa se micsoreze pensiile si sa riile? citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 31 minute, 22 secunde
daca face, de ce face ,daca nu face de ce nu face.esti obidient.daca nu stii 9 MAI sete ziua europei care poate ne v-a ajuta sa iesim din acest CACAT in care ne-a bagat basescu si cu boc.
, acum 739411 zile, 2 ore, 31 minute, 22 secunde
Bai nea, eu semnez la fel tot timpul si am o anumita calitate la IP pe care unul ca tine evident ca nu o poate detecta. Nu ne-au bagat Basescu si Boc in situatia asta ci exact Oprisan prin politica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.